Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Baby på gång för stenrika Rahim Aga Khan och hans Salwa

10 nov, 2014, 08:10
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
salwa-ste-2

Prins Rahim Aga Khan, 43, och prinsessan Salwa, 26, blir föräldrar i vår!

Salwa – javisst är det den amerikanska supermodellen Kendra Spears som gör reklam för Armanis parfym ”Code” och Moschinos ”Pink Bouquet” och är bästis med Naomi Campbell. ( Som för övrigt tipsade om den indiske designern Manav Gangwani var mannen att skapa Kendras brudklänning, som ju måste vara på ett lite speciellt vis. Inte för vågad, men ändå sirlig och nätt). Och som nu gift in sig i en av världens tio rikaste familjer.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
salwa- kendra ste

Salwa, som tidigare hette Kendra, på väg mot sitt bröllop i en brudklänning designad av Manav Gangwani.

Prins Rahim i sin tur är son till ismailiternas ledare 77-årige Karim Aga Khan IV vilken, förutom att äga Frankrikes största stuteri och 400 sanslöst smäckra kapplöpningshästar varav ett hundratal står stallade i stuteriet på Irland, även kan räkna in flygbolaget Meridiana och en rad hotell och industrier under sitt blomstrande företagsparaply.

rahim-aga-khan-ste

Rahim blir snart pappa.

Annons

Karim Aga Khans egendom i franska Aiglemont i Picardie, är ett under av lyx, och förmögenheten uppskattas till 84 miljarder. Karim Aga Khan har också grundat världens största privata nätverk och ”påtryckare”, Development Nework, som prins Rahim jobbar för och som också Kendra frontar; Verkar för social och kulturell utveckling i Asien, Afrika och Mellanöstern.

karim-aga-khan-ste

Karim Aga Khan – en man god för 84 miljarder, minst…

aga-khan-rita-hayworth-ao

Rita Hayworth med sin make Aga Khan i London 1960.

Annons

Khan-herrarnas smak för vackra damer är väl känd. Ta Rahims farfar Aga Khan som gifte sig med Hollywoodstjärnan Rita Hayworth, och Rahims mamma som är den brittiska exmodellen Sarah Croker-Poole som då, när det begav sig, titulerades ”prinsessan Salma” men nu lever lycklig som sig själv igen i London med sin skilsmässoadvokat, Philippe Lizop.

rahim-aga-khan-ste

Och precis som Kendra som blev ”Salwa” vid privatvigseln på slottet Bellevue i Geneve i september förra året, så fick Sarah byta namn. Sa vi att babyn väntas i april?

Annons
aga-khan-ao

Karim Aga Khan har ett stort hästintresse.

Av Marianne Rolfstadius

Foto: Stella Pictures, All Over Press

 

Annons