Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här är listan som gör babyn smartare

12 nov, 2015, 10:02
author
Annons
Madeleine-3

Här är checklistan för nyblivna mammor och pappor:
Tips 1: högläsning.

I en brittisk undersökning följde forskarna 19 000 barn och upptäckte att de barn som regelbundet blev lästa för utvecklades snabbare än andra barn. De fick, enligt babyvärlden.se, ett försprång både när det gällde läs- och skrivkunnighet samt matematik.

Laurentien-1

Tips 2: sömn.

Annons

Att sömn är viktigt för vuxna har vi vetat länge, men enligt en amerikansk studie bidrar regelbundna sovtider tillräckligt med sömn till att barn blir intelligentare.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prins-felix

Tips 3: kost.

De kungliga föräldrarna bör även vara noga med vitaminerna. I en norsk studie framkom det att barn som bara åt grönsaker bland annat fick sämre minne. Orsaken var att de då fick en brist på vitaminet B-12.

baby

Tips 4: musik

Annons

När det kommer till musik påverkar även det barn i ung ålder. Många har hört talas om ”Mozart-effekten”, en studie som påstår att om klassisk musik spelas för barn främjas utvecklingen av hjärnan. Detta finns det enligt babyvärlden.se dåliga belägg för. Däremot visade en undersökning på barn mellan 3 och 4 år att de barn som fick lära sig att spela piano under ett halvår fick bättre matematiska färdigheter, jämfört med dem som inte fick lära sig spela piano.

piano

Tips 5: lek.

Annons

För att öka barnens inlärningsförmåga är det avgörande att de får leka. Uppmuntra dem att leka högt upp i skolåldern, tipsar forskningen. Det är också viktigt att öva motoriken för att hjärnan ska övas.

prins

Av Margareta Gotthardsson

Foto: Stella Pictures

Annons