Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Bilderna på gravida prinsessan Sofia väcker ilska: "Skam på torra land"

05 sep, 2024, 08:51
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
TT
Gravida prinsessan Sofia dök upp på känsliga bilder – och reaktionerna lät inte vänta på sig.
Annons

Prinsessan Märtha Louise av Norge och Durek Verrett gifte sig i ett påkostat bröllop förra helgen. Paret tänkte sig en flera dagar lång hyllning till kärleken – men tillställningen omgärdades av kontrovers på förhand.

Dels på grund av att brudparet fattat det omdiskuterade beslutet att sälja sändnings- och bildrättigheterna till mediejättarna Netflix och Hello Magazine. Men också för att prinsessans make är en skandalomsusad figur på egen hand.

Här är första bilderna på prinsessan Sofia efter gravidlyckan!Brand logo
Här är första bilderna på prinsessan Sofia efter gravidlyckan!

Bilderna på gravida prinsessan Sofia väcker reaktioner

Durek beskriver sig som en schaman av sjätte graden och har bland annat påstått att negativa tankar kan ligga bakom cancerdiagnoser hos barn. Under pandemin fick han mycket kritik för att han hävdade att man kunde skydda sig från covid-19 genom att "ladda ner ett skydd från universum".

Prinsessan Sofia
Sofia var på bröllopet – och sedan framkom det att hon är gravid!TT

Trots kontroversen valde den svenska kungafamiljen att närvara med en kvartett: kronprinsessan Victoria, prins Daniel, den gravida prinsessan Sofia och prins Carl Philip.

Annons

Nu har kritiken börjat växa kring beslutet. Svensk Dam har rapporterat om ilskan tidigare, och nu publicerar Hallands Nyheter en insändare på temat som inte skräder orden. Rubriken är "Skam på torra land".

Skribenten Lars Lindh beskriver Durek som en charlatan och listar flera skäl till att denne borde betraktas som persona non grata av de nordiska kungahusen.

"Till denna skandal ska nu Sverige och det svenska kungahuset bidra, genom att kronprinsessan med make och hennes bror med maka ska närvara vid bröllopet", skriver Lars.

"Det danska kungahuset har, trots de gamla banden med Norge, avböjt att delta. Så icke Sverige."

Johan T Lindwall: "Det känns inget bra"

Även Svensk Dams chefredaktör Johan T Lindwall har varit kritisk mot både Durek och bröllopet. Han vädrade sin syn på saken när han gästade SVT-programmet Morgonstudion.

– I början kändes han som en härlig fläkt i den norska kungafamiljen, som kändes lite trist och tråkigt. Men efter allt som har hänt så känns det här inget bra, säger Johan T.

– Jag brukar säga att bröllop och dop är en mardröm för republikanerna, men i det här fallet har det varit så många skandaler i det norska kungahuset, så jag tror tyvärr inte att det här kommer att stärka deras aktier, som det skulle ha gjort i normala fall.

Annons