Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Bildextra! Här gör Meghan och Sofia samma etikettsbrott

08 okt, 2018, 10:00
AvAnnaClara von Hofsten
Prinsessan Sofia och hertiginnan Meghan jobbar hårt på att lära sig alla regler som gäller när man är kunglig – det är en formidabel djungel att hålla reda på. Alldeles nyligen gjorde de två kompetenta kvinnorna exakt samma etikettsbrott.
Annons

Det är mycket att tänka på när man är en flicka av folket som gift sig med en prins – det vet både hertiginnan Meghan och prinsessan Sofia. Att vara kunglig innebär att man dygnet runt ska tänka på hur man beter sig. De har båda kvinnorna har visserligen på kort tid visat att de passar alldeles utmärkt i kungliga miljöer, men nu har bägge på var sitt håll begått samma etikettsbrott: att själv stänga bildörren bakom sig. Det kan tyckas vara en fånig regel som inte har någon betydelse, men åtminstone i det konservativa England har Meghans etikettsbrott väckt en hel del uppmärksamhet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Hertiginnan Meghan smäller själv igen bildörren medan personalen tittar på
Hertiginnan Meghan smäller själv igen bildörren – medan personalen tittar på, aningens besvärat.

Det var i veckan som hertiginnan av Sussex skulle göra sitt första framträdande på egen hand och besöka the Royal Academy of Arts i London. När Meghan anlände till mottagningen i bil fick hon dörren öppnad åt sig, men när hon klivit ur bilen stängde hon själv dörren efter sig. Det kan tyckas vara en självklar sak för en kvinna som i 37 år klarat sig alldeles utmärkt på egen hand, men uppståndelsen blev stor – tongångarna var dock i huvudsak positiva och Meghan hyllades för sitt enkla, naturliga sätt.

Läs mer: Meghans osäkerhet inför sitt ”näsjobb”

Prinsessan Sofia anländer till Karolinska sjukhuset i Solna
Prinsessan Sofia anländer till Karolinska sjukhuset i Solna.

Den brittiske vett och etikett-experten William Hanson säger till Daily Mail att händelsen visar att Meghan kör sitt eget race – kunglighet eller inte:

Annons

– Att hertiginnan av Sussex stänger sin egen bildörr är en tyst signal om att hon kommer att göra saker och ting på sitt eget sätt, och hjälpa den brittiska monarkin att utvecklas.

– Jag är tror inte det var en medveten handling utan snarare gammal vana. Men det är intressant att se att många har lagt märke till det.

Här smäller prinsessan Sofia handlingskraftigt igen bildörren
Här smäller prinsessan Sofia handlingskraftigt igen bildörren.

Och vår egen prinsessa Sofia gjorde alltså exakt samma sak häromdagen, när hon anlände till invigningen av en kognitiv mottagning på Karolinska sjukhuset i Solna. Här hemma var dock reaktionerna högst modesta…

Läs mer: Kronprinsessans fina gest – efter “Sofias änglar”

Foto: IBL

Annons