Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Bildextra: Margrethes storslagna födelsedagsfirande

18 apr, 2016, 10:38
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Drottning Margrethe firade sin 76-årsdag omgiven av sin stora familj. Se alla bilderna!
Annons
Drottning-Margrethe-ste11

Vilket firande! I lördags firade drottning Margrethes sin 76-årsdag och den firade hon som vanligt omgiven av sin stora familj på Amalienborg mitt i Köpenhamn. Mitt på dagen kom hela familjen ut på slottsbalkongerna för att ta emot gratulationer från tusentals människor som samlats på slottsplatsen.

Färgstarka Margrethe lyste upp i turkos dräkt och matchande smycken och hon rycktes med i stämningen så till den milda grad att hon tog kommandot över tillställningen och utbringade ett niofaldigt leve för Danmark.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Fyra gånger ropades kungafamiljen ut och allra mest jubel blev det förståtts när Margrethe kom ut omgiven av sina åtta barnbarn.

Prins Henrik var glädjande nog med under hela födelsedagsfirandet, till skillnad från förra året då han var opasslig. Han överraskade ju rejält förra veckan genom att meddela att han inte längre vill tituleras som prinsgemål, utan bara som prins. Enligt hovets kommunikationschef Lene Balleby tycker han att det är en titel som passar honom bättre nu när han gått i pension.

Se bilderna i bildspelet nedan!

 

 

Av: Liv Sander.

Bilder: Stella Pictures.

Annons