Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Bildspel! Så var galamiddagen i Tyskland

06 okt, 2016, 10:28
AvJohanna Lejon
Annons
Swedish royal couple in Germany - Berlin

Klockan halv åtta i går inleddes den tyska presidentens statsbankett för kungaparet på Bellevue slott.

Förbundspresident Joachim Gauck höll tal och sa, bland annat: “För många tyskar har Sverige förblivit en längtans plats som fascinerar och stimulerar. Redan Kurt Tucholsky konstaterade:

”Det finns ingen tysk normal hjärna som inte får annat än behagliga, vänliga och goda tankar när den tänker på ’Sverige’”. Idag tänker vi kanske på Nobelpriset samt barnlitteratur och deckare, på popmusik och design, men också på innovativa företag och välstånd, tolerans och samförståndskultur”.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Därefter var det kungens tur att ta vid.

”Drottningen och jag vill tacka Er och det tyska folket för det varma mottagandet vi har fått idag och för Era vänliga ord. Europa har under senare tid varit utsatt för många stora utmaningar. Det är i besvärliga tider som vår sammanhållning utsätts för extra prövning. Vi kan konstatera att Tyskland och Sverige tillhör den lilla grupp av länder som tagit emot en stor andel av de människor som flytt från krig och förstörelse i Europas närhet. Nu är den viktiga integrationspolitiken nästa stora samhällsuppgift. Här tror jag att Tyskland och Sverige kan ha ett stort erfarenhetsutbyte”, sa han.

Bilderna från banketten ser ni i bildspelet nedan.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Ibl.

Annons