Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Bilstolsbilden - en svensk klassiker

25 apr, 2016, 07:30
AvJohanna Lejon
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel var först. Nu är den så kallade "bilstolsbilden" en svensk klassiker.
Annons
Estelle

Det var 2012, då prinsessan Estelle föddes, som prins Daniel och kronprinsessan Victoria valde att markera att de lämnade sjukhuset med sin nyfödda dotter genom att skicka ut en bild. Bilden, tagen med en mobilkamera och med en kvalitet som var lite “sådär”, visade en nybliven liten lycklig familj på tre. Kronprinsessan var strålande glad, Daniel höll i det så kallade babyskyddet och i det vilade den nyfödda lilla prinsessan, invirad i en vit filt. Sedan dess har bilstolsbilden blivit en klassiker i det svenska kungahuset.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Leonore

Också prinsessan Madeleine valde att skicka ut en sådan bild 2014, då hon lämnade sjukhuset i New York med nyfödda lilla Leonore.

Oscar

Även då Oscar föddes nu i mars skickades en bilstolsbild ut. Nytt på bilden var förstås att Estelle var med, hållandes i babyskyddet.

Annons
Alex

Och självklart ville inte Sofia och Carl Philip vara sämre. Deras bild visar en söt liten prins, nedbäddad i babyskyddet. Bilden står ut bland de övriga bilstolsbildrna, lite för att kvaliteten på fotot är betydligt bättre än på övriga bilder.

Av Johanna Lejon

Foto: Kungahuset

Annons