Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Biskop Antje Jackelén på benen igen

17 jun, 2010, 13:25
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Biskop Antje Jackelén.
Biskop Antje Jackelén.

Nu är biskop Antje Jackelén på fötterna igen och kommer att kunna genomföra vigselakten utan problem.

Som vi skrev igår skadade sig biskop Antje Jackelén – en av prästerna som ska viga kronprinsessparet i Storkyrkan på lördag – i helgen. Hon föll i en trappa i Lunds domkyrka och fick ta det lugnt dagarna därefter, men genomförde ändå en prästinvigning på söndagen, sittandes i rullstol.

Kommer att stå

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men nu meddelar Daniel Bramsell, press-sekreterare vid Lunds stift, att hon redan är bättre och kommer att kunna stå under vigseln.

– Det har aldrig varit tal om att hon ska ha någon rullstol i kyrkan, säger Daniel Bramsell till Svensk Damtidning. Hon kommer att stå när hon väl kommit dit. Men kanske behöver hon använda kryckor eller eventuellt en rullstol för att ta sig dit. Hon vill inte belasta foten i onödan.

Läs även:

Victorias präst skadad ››

Victoria och ärkebiskopen oense ››

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: IBL

Annons