Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Stort bråk på slottet mellan kungen och Carl Philip – påverkar alla

28 sep, 2024, 08:00
author Victoria Morand
Victoria Morand
Bråket som alla känner till men inte vill blanda sig i.
Annons
Så mycket kostar kungens lyxbilBrand logo
Så mycket kostar kungens lyxbil

Det verkar ofta som att prins Carl Philip och kung Carl Gustaf har en nära och varm relation, och det stämmer till stor del – de är ju far och son förstås.

Men som i alla familjer har det funnits tillfällen då de inte varit helt eniga, där prinsens heta temperament har visat sig.

Jonas Ekströmer/TT

Det stora bråket mellan kung och prins – som alla pratar om!

Svensk Damtidnings chefredaktör och skribent Johan T Lindwall avslöjar allt om bråket i sin bok, Carl Philip – Prinsen som inte fick bli kung.

Annons

Bakgrunden till hur saker å ting har utspelat sig tar avstamp i en seglivad skandal – som många känner till. Det var i samband med släppet av boken Den motvillige monarken som saker vändes upp och ner i kungahuset.

Boken, som skrevs av Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher och Tove Meyer och presenterade tidigare okända detaljer om kungens privatliv. Bland annat la författarna fram ganska uppseendeväckande uppgifter om att kungen ska ha varit på stripp- och sexklubbar.

Väckte en oro inom kungafamiljen. / SplashNews.com

I Johan T Lindwalls bok avslöjar han att prins Carl Philip inte uppskattade det han fick läsa om sin pappa i boken. Och att han därefter skällde ut honom längst korridorerna i slottet.

Annons

”Carl Philip som dittills hade haft den största respekt för sin far tog oerhört illa vid sig av de anklagelser som riktades mot familjens stora förebild. Det som sårade Carl Philip allra mest var på det sätt mamma Silvia blev utsatt och Carl Philip kunde inte tåla det. Han skällde ut sin pappa vid flera tillfällen hemma på slottet och alla inom hovförvaltningen kände till prinsens ilska gentemot sin far", skriver Johan T Lindwall och fortsätter:

”Carl Philip var den som stod sin mor närmast och han kunde inte förlåta det som pappa kungen hade utsatt familjen för. Det var en total, offentlig förödmjukelse.”

Idag är relationen bättre men vi vet fortfarande inte om prins Carl Philip förlåtit sin far.

Bild: TT

Annons