Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Bråket kring prins Oscars dopgåva fortsätter

14 maj, 2016, 17:10
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Osämjan kring Skånes dopgåva till prins Oscar fortsätter. Nu kan presentinsamlingen komma att diskuteras i domstol.
Annons
Victoria1

Den 27 maj döps prins Oscar i Slottskyrkan. Och av hertigdömet Skåne var det tänkt att han skulle få en lekplats i dopgåva. Men eftersom flera kommuner (bland annat Lund och Malmö) har tackat nej till att delta i insamlingen har presentplaneringen stött på problem. Skånegåvan kan till och med bli en fråga för domstolen, skriver Dagens Nyheter. Nu senast är det socialdemokraterna i Tomelilla som har överklagat kommunens beslut att bidra med 5 000 kronor till insamlingen. Representanter från partiet vill att förvaltingsrätten prövar om beslutet verkligen är i linje med kommunlaget.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

“Det är inte en kommunal angelägenhet att hylla, stödja eller på att sätt framhäva den svenska kungafamiljen”, skriver de klagande.

Det var landshövdingen Margareta Pålsson idé att Skåne skulle ge prinsen en lekplats i Söderåsens nationalpark i dopgåva. Men huruvida landskapet kommer att kunna samla ihop den miljon som krävs är alltså fortfarande osäkert.

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: IBL-AOP

Annons