Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Broderad sjal om axlarna för drottning Silvia

29 sep, 2015, 12:10
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
silvia-carl-gustaf-ao-1

Kungaparet anlände tillsammans till Grand Hôtel och träffade många goda vänner inom näringslivet.

Silvia bar en handbroderad sjal med fransar och under skymtade en klarblå klänning. Det var smoking. Vissa damer bar blus och byxor, andra glittriga designblåsor.

silvia-ao

Grand Hôtel ägs av Investor AB, som kontrolleras av familjen Wallenberg. Därför är det inte märkligt att Marcus Wallenbergpriset delas ut just där.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
catennacci

Kungen satt bredvid Sanna Catenacci, som är gift med entreprenören, hotellägaren och restaurangägaren Alessandro Catenacci. Bryggarhustrun Mia Spendrup var placerad en liten bit därifrån.

Kungen

Kungen var på gott humör.

Annons
lampa

Kristallkronorna lyste upp de minglande gästerna.

middag

Marcus Wallenbergpriset är ett internationellt pris som instiftades 1980 av skogsindustriföretaget Stora Kopparbergs Bergslags AB, nu Stora Enso, för att hylla Marcus Wallenberg (1899-1982). Läs mer om årets pristagare här››

Annons
kungaparet-ao

Priset går till en enskild forskare eller en mindre grupp av forskare för en banbrytande upptäckt eller utveckling inom ett för skogsindustrin betydelsefullt område.

flagga

Av Åsa Bönnelyche

Foto: AOP

Annons