Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Carl Gustaf och Silvia firade Kristianstad

22 maj, 2014, 14:12
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
carl-gustaf-silvia-ste

Kungaparet närvarade under torsdagen vid firandet av Kristianstads 400-årsjubileum.

Under torsdagen kom kung Carl Gustaf och drottning Silvia över till Kristianstad som firade sitt 400-årsjubileum. Kungaparet besökte bland annat Hammershus och naturum Vattenriket, på bilen ovan är de inne i Silversmedjan där där Ingemar Grönroos tog emot.

kungaparet-1-hovet

Silversmide har en lång historia i trakten och i Vä – staden som fick ge upp sina stadsprivilegier 1614 – fanns ett tiotal silversmeder som flyttade till Kristianstad när staden grundades. Kristianstad firar i år 400 år som stad.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
kungaparet-hovet

Här anländer kungaparet till Hammarshus i ett sommarvackert Sverige.

Lunchen serveras i Hammarshus, med bland annat äppelsill och abborrfilé med färsk sparris samt en äppelbrännvinstryffel till kaffet.

silvia-carl-gustaf-ste

Efter lunchen besökte kungaparet Konsthallen där utställninge Face it” Absolut Art Collection visades. Utställningen är ett urval av de bilder som ingår i svenska statens samlingar av Absolut Art Collection som byggdes upp mellan 1986 och 2004.

Annons
silvia-ste

Ett kungligt åk, en Mustang.

På kvällen bjuds kungaparet på en middag med 250 specialinbjudna gäster.

silvia-ste

Drottning Silvia besökte tidigare i veckan – under tisdagen – Katedralskolan i Uppsala och deras tyska-klasser. Tanken med skolbesöket var att främja det tyska språket i Sverige. Drottningen tog emot en sagobok på tyska så att drottningen ska kunna läsa sagorna för sina barnbarn.

Annons
silvia-carl-philip-ste

Läs mer på hovets hemsida här››

Se film från dagen här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=KdKEko3n9BQ

 

Den 22 maj 1964 fyllde Kristianstad 350 år och besöktes av kung Gustaf VI Adolf och drottning Louise. Här kan ni se en film från Gustav VI besök i Kristianstad.

httpv://www.youtube.com/watch?v=GTZrovCQWGc&feature=youtu.be

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures och Kungahuset.se

Annons