Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här avslöjas Carl Philips skickliga plan – håvar in miljoner till Sofia

20 aug, 2024, 07:00
Prins Carl Philip bryter mot traditionen – och håvar in bra med pengar.
Annons

Prins Carl Philip är i mångt och mycket en modern prins. Han ägnar sig gärna åt racing och brinner för motorsport, och har ett stort intresse för form och design.

Med anledning av det sistnämnda startade han 2012 bolaget Bernadotte & Kylberg med vännen Oscar Kylberg, som blivit en hyllad designduo.

Nyligen fattade prinsen ett stort beslut på ämnet – som minst sagt går emot den kungliga traditionen. Och visst ger den klirr i kassan hemma på Villa Solbacken.

Marius Borg Höiby bryter tystnaden • Kritiken: Mary kan ha brutit mot egna reglerna • Kates comeback! Överraskar alla – 3 kungliga snackisar från vecka 33!Brand logo
Marius Borg Höiby bryter tystnaden • Kritiken: Mary kan ha brutit mot egna reglerna • Kates comeback! Överraskar alla – 3 kungliga snackisar från vecka 33!

Prins Carl Philip bryter mot traditionen – går emot familjen

Det finns lite saker att tänka på kungafamiljen när det kommer till företagande. De ska ju vara opartiska och oberoende – vilket gör att de är restriktiva när det kommer till affärsdrivande verksamheter. Däremot är det inte tvärstopp på att syssla med sina egna grejer vid sidan av det kungliga.

Annons

Enligt hovet finns det några saker som de bör undvika. Däribland finns:

– att vara ledamot i affärsdrivande bolags styrelse

– att vara vd eller vice vd

– att vara heltidsanställd

Kungafamiljen har flera olika bolagsengagemang, men enligt Expressen har de valt att inte sitta i styrelsen för dessa – det har istället lämnats till andra. Men nu har Carl Philip valt att gå en annan väg.

Prins Carl Philip håvar in miljoner till prinsessan Sofia

Expressen har nämligen rapporterat att Carl Philip utsetts till ny styrelseledamot i Bernadotte & Kylberg – och bryter mot kunglig tradition. Innan har Carl Philip mest ägnat sig åt det kreativa i bolaget, men nu kommer hans roll alltså vidgas och bli ännu mer aktiv kring det strategiska.

Annons

Och visst går det bra för prinsen och Oscar – vars bolag fortsätter att öka som omsättning. Det ger också klirr i kassan hemma på Villa Solbacken. Enligt Expressen tog Carl Philip ut 3,2 miljoner kronor ur sitt bolag förra året.

Designduon Bernadotte & Kylberg, Prins Carl Philip och Oscar Kylberg
Prins Carl Philip och Oscar Kylberg. Anders Wiklund/ TT

Foto: TT

Annons