Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Carl Philip: "Inte lätt att skriva i sten"

06 okt, 2015, 08:30
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
Ibl_falukoppargruva

Det är inte lätt att skriva i sten. Fråga prinsparet Carl Philip och Sofia. Under måndagen blev de historiska när de signerade väggen i Falu koppargruva.

Under tisdagen fortsätter prins Carl Philip och prinsessan Sofia sin resa genom Dalarna. De ska bland annat göra två företagsbesök i Älvdalen som är Sofias hemort och fortsätter sedan till västra Dalarna och Grövelsjön och Idre Sameby.

Måndagens besökspunkter gjorde stort intryck på prinsparet. Ett bestående avtryck fick de själva lämna i Falu Koppargruva.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Ibl_falukoppargruva2

På en av gruvans väggar fick de skriva sina “signaturer”, sina förnamn, precis som kungaparet, kronprinsessan och norske kungaparet Harald och Sonja tidigare gjort. Men det var lättare sagt än gjort.

– Det är inte lätt att skriva i sten, sa prinsen när han gjort sin namnteckning.

Ibl_falukoppargruva3

En signatur som kommer att finnas kvar för framtida generationer att beskåda.

Annons

Intresset för besöket är stort och bevakas både av svenska och utländska medier. Sofia kommer ju från Dalarna och är uppvuxen i Älvdalen så intresset för paret är stort i länet. Men på frågan om prinsen känner sig som dalkarl log han bara stort.

Med tanke på att du har din dalkulla?

– Ja, precis!

Ibl_falukoppargruva4

Flera människor har också uttryckt sin glädje över att prinsen blivit tillsammans med just en “kulla”.

– Man bestämmer inte över vad hjärtat säger, svarade han då.

Ibl_falukoppargruva6

Av: Liv Sander.

Bilder: Charles Hammarsten/Ibl.

Annons