Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Carl Philip kan snuvas på slottet - av sin egen son

28 apr, 2016, 10:26
AvJohanna Lejon
Många blev mäkta förvånade när kung Carl Gustaf valde Södermanland som hertigdöme till sitt senaste barnbarn. Men kanske fanns det en helt logisk orsak: att kungen vill se prins Alexander som sin efterträdare på Stenhammar slott.
Annons
prins carl philip ste

Slottet, som ligger i Södermanland, ägs av staten men arrenderas av kungen på livstid för 1000 kronor om året. Kungaparet åker ofta hit på helgerna och kungen är mycket förtjust i det lantligt belägna slottet. Enligt förra ägarens testamente ska slottet arrenderas av en prins med arvsrätt till kronan – vilket hittills har tolkats som att Carl Philip står näst i tur att bli arrendator.

Men; om det finns en prins som också är hertig av Södermanland så får han företräde. Det skulle innebära att prins Carl Philip snuvas på slottet – av sin egen son, det skriver nu Aftonbladet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av AnnaClara von Hofsten

Foto: Stella Pictures

Annons