Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsparet berättar om sina bästa tågminnen

01 nov, 2017, 09:30
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Sofia tog tåget hem till Dalarna för att överraska familjen.
Annons

I en exklusiv intervju, som Carl Philip och Sofia gjort med SJ:s ombordtidning Kupé, delar prinsparet med sig av sina bästa tågminnen.

– Ett speciellt minne är från när jag bodde i New York och inte var hemma alla jular, det var fasligt dyrt att resa just då. Men en gång bestämde jag mig för att åka hem och över- raska min familj på julafton. Jag minns hur jag tog tåget från Arlanda till Dalarna och såg det vackra svenska landskapet, hur det blev mer och mer snö och mörkt. Jag var så tacksam att få vara hemma i detta fantastiska land, på väg till min familj. Och jag glömmer aldrig pappas min när jag ringde på dörren hemma, berättar prinsessan Sofia.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Och Carl Philips tågminne har också med familjen att göra.

– Jag har ett speciellt minne från när jag var liten och åkte tåg med familjen till Storlien på vintern. Vi reste med våra kusiner och alla barn sprang runt mellan kupéerna och lekte. Jag minns att det var så vackert med all snö och hur det gnistrade utanför fönstret.

Paret berättar också att de åker mycket tåg, både privat och för att ta sig till olika officiella uppdrag. Och även om det är många som kommer fram och hälsar försöker Sofia alltid ta en tupplur.

– Jag brukar inte kunna stå emot. Det är så skönt att sova på tåg.

– Tåg är ett så bra färdmedel. När jag och min kompis, som också har dyslexi, pluggade i Skåne passade vi på att studera på tåget. Det var jättebra, säger Carl Philip.

Foto: IBL

Annons