Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Carl Philip och Sofia har fått bygglov - nu renoverar prinsparets sitt drömhus

03 maj, 2016, 09:59
AvJohanna Lejon
Bygglovet är klart. Nu drar snart renoveringen av prins Carl Philips och prinsessan Sofias drömkåk i gång.
Annons
carlphilipochsofia ste

Det är tidningen Mitt i Östermalm som berättar att prins Carl Philip och prinsessan Sofia nu har fått bygglov för att renovera sitt absoluta drömhus, Villa Solbacken på Djurgården. “I ett mejl till staden i februari skrev prinsessan Sofia: ‘Här kommer bygglovsritningarna! Ska vi boka upp ett datum i början av februari som är uppstartsmöte med alla involverade? Vänligen, Sofia.’

Och nu är alltså ett bygglov utfärdat av staden – efter 14 månaders väntan.

– Ansökan har bearbetats efter synpunkter från stadsbyggnadskontoret, och det var först i april i år som ansökan blev komplett, skriver Mats Kager, chef för stadsbyggnadskontorets bygglovsavdelning, i ett mejl”, skriver Mitt i Östermalm.

Inga ritningar kommer att lämnas ut, av säkerhetsskäl. Men enligt uppgift till Mitt i ska prinsparet göra ändringar i både exteriören och i planlösningen. Man får dock inte ändra för mycket eftersom huset är Kulturklassat.

– Huset anses ha ett högt kulturhistoriskt värde, och då begränsas möjligheterna att förändra. Eventuella förändringar ska vara varsamma och inte förvanskande, säger Mats Kager till Mitt i.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Annons