Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsparet i ny intervju: "Så ser våra vardagskvällar ut"

31 okt, 2017, 15:00
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
"Det är dubbelt mycket kärlek"
Annons

I det nya numret av SJ.se tidning Kupé har författaren och journalisten Caroline Engvall intervjuat Carl Philip och Sofia. I intervjun berättar prinsparet hur de engagerar sig för barn och unga med läs- och skrivsvårigheter. Bland annat via Prinsparets stiftelse och den nya kampanjen “Vi ar Dyslexialand”.

– Vi vill lyfta att dyslexi inte har med intelligens att gora. Visst ar dyslexi en funktionsnedsattning och ett hinder i vissa sammanhang, men ocksa nagot att kanna en stolthet over. Att ha svarigheter med att lasa och skriva i dagens samhalle gor att du blir kreativ och ofta ser saker ur andra perspektiv, säger prinsen i intervjun och Sofia fyller i:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Ja, det marker jag som lever med dig. Du ser saker pa andra satt, saker jag inte ser. Du ar uppmarksam och tanker i andra banor. Du maste ocksa lagga ner hart arbete for att mota de forvantningar som finns pa dig i din roll, till exempel att halla tal i olika sammanhang.

Annons

Carl Philip tror till exempel att det är tack vare dyslexin som hans kreativa designsida kom fram och Sofia instämmer.

Men förutom kampanjen “Vi ar Dyslexialand”, som de är aktuella med i dagarna, berättar prinsparet om sitt nya liv som tvåbarnsföräldrar. Ett liv som både innehåller glädje och orosmoln.

– Vi oroar oss nog for liknande saker som andra foraldrar gor, som mobbning och utanforskap. Det ar sadant som vi i dag arbetar med i var stiftelse. Vi vill att vara barn ska finna en plats i livet dar de kanner sig trygga och vi som foraldrar kommer att gora vart basta for att skapa en sadan plats, säger Sofia.

Och både intygar att det blir en hel del blöjbyten och sömnlösa nätter med en liten tvåmånaders. Carl Philip fortsätter:

Annons

– Gabriel ar sa liten an, Alexander ocksa, men det ar sa spannande att se deras utveckling. Det ar haftigt att fa vara med pa den resan.

Samtidigt menar de att vardagskvällarna hemma på Villa Solbacken ser ut som hos de allra flesta smabarnsforaldrar.

– Vi forsoker skapa sa mycket familjetid som mojligt pa kvallarna, med badning och nattning och att fa rutiner pa plats. Men fraga mig igen om ett par manader, haha. Nu sover och ater Gabriel mest, men vi har anda fatt ett par sma glimtar av att det ar tuffare med tva an med ett barn. Men det ar aven dubbelt mycket karlek, säger Sofia.

Idag fyller lillprins Gabriel två månader.

Foto: IBL, Kupé

Annons