Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Carl Philip och Sofia på nytt uppdrag - se första bilderna

08 maj, 2017, 09:24
author Margareta
Margareta
Talade personligt om föräldraskapet.
Annons

Några minuter sena kom prins Carl Philip och prinsessan Sofia in i en av Stockholms största biografer och samtliga personer i rummet reste sig. Under tre hela dagar anordnar organisationen Friends en konferens vars enda, men viktiga, syfte är att motverka mobbing bland barn och unga. Och bland de 550 deltagarna finns just denna dag kungahusets egna kämpar mot mobbing och näthat, prinsparet Carl Philip och Sofia.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Paret anlände till den omtalade IMAX-biografen i påkostade Stockholmsgallerian Mall of Scandinavia i Stockholm en stund innan nio på morgonen. Prinsparets största uppgift för dagen var att hålla öppningstalet inför en fullsatt biograf. Och de utförde sitt uppdrag prickfritt.

– Att vi är olika är inget dåligt utan en tillgång. Vi vill genom vår stiftelse bidra med att samhället blir en plats där alla unga kan vara sig själva, säger prins Carl Philip.

Annons

– För att lyckas måste vi fråga oss hur vi själva uttrycker oss? Våra val spelar roll. Vill vi ändra hur barn behandlar varandra måste vi förändra oss själva, lägger Sofia till.

Mobbing är en personlig fråga för prinsparet. Både efter att själva ha blivit utsatta för näthat. Men även eftersom de är föräldrar.

– Det är varje förälders stora rädsla att deras barn ska bli mobbat eller mobba någon annan, säger Sofia.

Under resterande förmiddag kommer prins Carl Philip och prinsessan Sofia lyssna till ett seminarium med Donna Cross, en professor från Australien, prisad för sin forskning om mobbing, nätmobbning och psykisk ohälsa bland skolungdomar. De kommer även delta i ett rundabordssamtal om nätmobbning innan en intimare lunch avslutar dagen.

Foto: IBL

Annons