Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Carl Philip och Sofia reser till Älvdalen i oktober

11 sep, 2015, 10:23
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
carl-philip-sofia-ste

Nu är det snart dags för en ny resa i landet. Bland annat ska prins Carl Philip och prinsessan Sofia besöka hennes hemtrakter i Älvdalen.

Dalarna välkomnar nu prinsparet på en resa runt i landskapet. Den 5–6 oktober kommer prins Carl Philip och prinsessan Sofia att resa till Dalarna, där ska de besöka Borlänge, Säter, Falun och Älvdalen.

sofia-carl-philip-ste

Den 5 oktober börjar prinsparet sin resa med ett besök i Borlänge där man bland annat kommer att besöka Dalform AB. Lunchen intas i Visthusboden i Stora Skedvi och där passar man också på att besöka Skedvi Bröd med sin traditionsrika brödtillverkning i en vedeldad ugn.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
carl-philip-sofia-ste

För en tid sedan besökte prinsparet Värmland, nu ska de till Dalarna.

På eftermiddagen lämnar paret Borlänge för att åka till Världsarvet Falun med besök i Falu Koppargruva. Dagen kommer att avslutas med middag på residenset i Falun där Landshövding Ylva Thörn står som värd.

sofia-carl-philip-ste

Dagen efter, den 6 oktober, fortsätter Dalaresan upp till Älvdalen där som bekant prinsessan Sofia är uppväxt. Där besöker prinsparet bland annat cellulosaföretagen I-Cell och Älvdalens Porfyrverk. På eftermiddagen går färden till Grövelsjön och vidare till Idre Sameby för eftermiddagskaffe och rundvandring.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures.

 

 

Annons