Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Carl Philip och Sofias viktiga markering under nya uppdraget

16 mar, 2017, 09:00
author Margareta
Margareta
Prinsparet tar ställning i viktiga frågan.
Annons

Att Stockholm är segregerat med förorter där många ungdomar känner ett stort utanförskap är känt. En av dessa förorter är Husby. Men nu visar prins Carl Philip och prinsessan Sofia sitt stöd till alla som försöker kämpa för att ungdomarna i förorten får samma chans som vilken stockholmare som helst.

På fredag inviger Fryshuset sin nya avdelning i Husby. Och bandet klipps av prinsparet. Precis som kronprinsessparet har Carl Philip och Sofia ofta valt att föra ljus mot organisationen som höjer ungdomar genom fritidsaktiviteter, med ett särskilt fokus på de som lever i utanförskap.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Dagens festligheter kommer att starta när prinsparet anländer klockan 14.00. Därefter kommer några ungdomar bjuda på sång innan några talare går upp på scenen. Exempelvis kommer vi att få höra politiker från området. Självklart kommer även prins Carl Philip och prinsessan Sofia att säga några ord till alla på plats.

Efter att det klassiska bandet är klippt kommer det kungliga paret få en rundvandring i de nyrenoverade lokalerna. Däremot kommer de inte stanna på festen för allmänheten som startar efter 16.00.

Foto IBL

Annons