Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Carl Philips och Sofias presentmiss - en dyr historia

23 sep, 2016, 14:07
AvJohanna Lejon
I nästa vecka ska Carl Philip och Sofia äntligen få den stenbänk de fick i lysningsgåva. Det är bara ett problem, det står fel namn på bänken.
Annons
CPSofia

I nästa vecka åker Carl Philip och prinsessan Sofia till Dalarna för att besöka naturreservatet Hykjeberget. I samband med besöket ska de också få den stenbänk som de blev lovade i lysningsgåva, av länsstyrelsen i Dalarna.  Stenbänk är i röd älvdalskvartsit och har en inskription med prinsparets namn. Det är bara ett bekymmer. Stenbänken har fått fel namn ingraverat. Istället för Carl Philip står det Carl-Philip.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det är tyvärr så. Det behöver vi rätta till. Det har blivit fel i vårt beställningsunderlag till leverantören, säger Lotta Larson, kommunikationschef på länsstyrelsen i Dalarna, till Expressen.

Bänken har hittills kostat 26 625 kronor, och den har fraktats per helikopter till naturreservatet. Nu måste den dock tas ner igen, för att namn-misstaget ska korrigeras.

“Den ska plockas ner från berget där den nu står i helikopter, slipas ner av tillverkarna och sedan ska nya bokstäver ingraveras. Och sedan – ytterligare en helikoptertransport”, skriver Expressen.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Stella Pictures, Ibl.

Danska drottningen visar upp sina hemligheter>>>

Annons