Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Carl Philips och Sofias tal - ord för ord

30 sep, 2016, 15:08
AvJohanna Lejon
Nu kan du läsa prinsessan Sofias och prins Carl Philips fina tal - ord för ord.
Annons
Royal visit to Dalarna 2016-09-30

I dag, under besöket i Älvdalen, höll prinsessan Sofia och prins Carl Philip ett känsloladdat tal. Här nedan kan du läsa det – ord för ord.

Carl Philip: Tack för den fina musiken. Fru landshövdingar, kära damer och herrar, kullor och masar. Vad roligt det är att vara tillbaka här i vackra Älvdalen och särskilt i dag när vi firar att hela Hykjeberget blivit ett naturreservat.

Prinsessan Sofia och jag vill tacka er för den här vackra stenbänken. Verkligen en generös gåva! Det känns bra att veta att den kommer att vara till glädje för alla besökare som kommer till den här vackra utsiktplatsen i många år framöver. Just här har jag varit flera gånger med min fru och på senare tid med vår lilla älskade son.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Jag känner mig hemma i naturen. Om jag skulle få önska något så är det att den här platsen blir ett ställe där många barn och unga upptäcker naturen. Att få sitta på den här stenen med en varm kopp choklad i handen och få den totala ron i själen. Jag kan inte tänka mig en finare present.

Jag vill passa på och tacka alla er som tagit er upp hit i dag. Ni gör verkligen att jag känner mig välkommen hit till Dalarna

Prinsessan Sofia: Jag kan inte annat än att instämma med min kära make. Älvdalen betyder oerhört mycket för mig och jag är nog inte den enda här i dag som har väldigt fina minnen från just den här platsen. När jag ska visa upp Älvdalen för någon, så som jag gjorde för några år sedan med min kära make, så tycker jag att det är givet att komma upp hit till Hykjeberg. Man har utsikt över sju olika socknar och det här vackra, vackra landskapet och jag är glad över att jag fått visa den här härliga platsen för min familj. Och jag tycker att det är en helt perfekt plats för den här presenten från dalfolket. Tack för det och tack för de väldigt fina orden och för bänken.

Annons

Utflykter i naturen har varit något av det bästa som jag vet under min uppväxt och jag är oerhört tacksam över att ha fått växa upp och ta del av den vackra naturen som Dalarna har att erbjuda. Och relationen med naturen och till Dalarna kommer jag att föra vidare till vårt barn. Vi ser fram emot att komma hit till Hyjkjeberg och bröllopsbänken många gånger om.

(säger tack på älvdalska)

Jag försöker! Jag skulle lära mig älvdalska och jag tragglar på. Nästa gång ska jag säga fler meningar, kanske hela talet. Och tack för den vackra musiken.

Av: Liv Sander.

Foto: Ibl.

Annons