Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Carl Philips övertramp fångas på bild – under lediga dagen med familjen

12 jul, 2024, 19:00
Foto: TT/Svensk Damtidning
Prinsparet njöt av den svenska sommaren ute till havs – men Carl Philip tycks ha missat en viktig detalj...
Annons

Sommar, sol och Öland! Ja, så brukar det låta för vår kungafamilj när semestertiderna är här. Redan nu är hela familjen samlad på sitt älskade Öland, för att njuta av sommaren och för att fira kronprinsessan Victorias födelsedag.

Under fredagen sågs delar av kronprinsessfamiljen och prinsparet njuta av en solig dag ute till havs – men en detalj stjäl fokus...

SE FILMEN: Här anländer kungafamiljen till Orups konsert på Solliden!Brand logo
SE FILMEN: Här anländer kungafamiljen till Orups konsert på Solliden!

Kungafamiljens härliga dag ute till havs

Det var strax efter 14:30 under fredagseftermiddagen som delar av kungafamiljen begav sig ut i Östersjön. Prins Carl Philip och prins Daniel tog på sig ansvaret att köra båten, med prinsessan Sofia höll sig i aktern med minstingen Julian i famnen.

Annons
Kungafamiljen åker motorbåt
Vilket mys!Foto: Svensk Damtidning

Prinsessan Estelle och prins Oscar var också med, och stämningen på båten var på topp. Dessutom hade man med sig en uppblåsbar "tub", förankrad i motorbåten, som de modiga barnen kunde åka med i.

Att vår kungafamilj älskar att vara ute till havs är ingen hemlighet. Kungaparet har ju lyxbåten Polaris, som de brukarn ta ut på Medelhavet när de besöker sommarhuset i St Tropez. Där har familjen njutit av många soliga dagar, med kungabarnens olika kärlekar och familjevänner. Ja, minnena som skapats på Polaris är många.

Annons

Prins Carl Philips övertramp under båtturen med familjen

Att Carl Philip stod bakom rodret är inte heller förvånande. Han är ju riktigt van i sådana miljöer, och har till och med genomgått sin officersutbildning inom Marinen.

Prins Daniel, prins Carl Philip, prinsessan Estelle, prins Oscar och prinsessan Sofia var några av de som åkte motorbåt utanför Solliden
Flytväst på kidsen – föredömligt!Foto: Svensk Damtidning

Därför hoppar man såklart till när prinsen fångas på bild på båten – utan flytväst! Barnen och prins Daniel var kittade, men Carl Philip syntes utan. I Sverige är det ju faktiskt inte lag på att ha flytväst, även om det är starkt rekommenderat ifall olyckan skulle vara framme. Transportstyrelsen till exempel, skriver att det är lika naturligt och viktigt att ha flytväst, som att ha säkerhetsbälte i bilen.

Foto: Svensk Damtidning

Annons