Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Carl Philips skämt får Victoria att tappa det – allt fångas på video

22 jul, 2024, 06:00
Vendela Lönnqvist
TT
Syskonkärlek när den är som allra bäst.
Annons
Här avslöjas Estelles & Silvias relation • Chockerande prislappen på Madeleine & Victorias skor • Chris överraskar alla – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2024!Brand logo
Här avslöjas Estelles & Silvias relation • Chockerande prislappen på Madeleine & Victorias skor • Chris överraskar alla – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2024!

Livet hade kunnat se riktigt annorlunda ut för både kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip.

När Victoria föddes den 14 juli 1977 var det enligt lag den förstfödde sonen som skulle ta över tronen.

Lagen gällde fortfarande när prins Carl Philip föddes två år senare. Efter många om och män ändrades det hela. Successionsordningen sattes i kraft vilket innebar att Sverige fick en kronprinsessa och inte en kronprins.

Kritik mot kungen efter uttalandet

Kungen fick ett rejält bakslag efter sitt uttalande i SVT:s ”Sveriges sista kungar”:

– Att ha lagar som fungerar retroaktivt, det är ju inte klokt, det tycker jag fortfarande. Min son prins Carl Philip var född och sedan plötsligt ändrar man så han blir av med det hela. Det är ganska märkligt tycker jag, säger kungen i intervjun från SVT–programmet.

Annons

Även om kungen än idag står fast vid samma åsikt, hävdar han att det inte finns någonting otalt mellan Victoria och Carl Philip.

– Jag har inte uppfattat att det är några problem mellan syskonen. De tar det bra sinsemellan. Hon är ju väldigt engagerad, självfallet. Det har jag ju förstått, säger kungen i en extrainsatt intervju för SVT.

Kronprinsessans militära utbildning

Och uttalandet verkar stämma. Snart påbörjar Victoria sin militära officersutbildning, något som även Carl Philip har gjort. Hon visar gång på gång att hon är en värdig tronföljare och bibehåller samtidigt både värme, humor och omtanke.

Det sistnämnda blev extra tydligt under torsdagens musikkväll på Borgholms slottsruin på Öland.

Annons

Underbara ögonblicken under konserten

Victoria tog med sig hela släkten till Molly Sandéns konsert och vi fick ta del av en rad fina ögonblick, bland annat prinsessan Estelles och drottning Silvias kramstund uppe på balkongen och prins Daniel och Victorias härliga kärleksögonblick.

Victoria och Daniel fångas på film – hand i hand!Brand logo
Victoria och Daniel fångas på film – hand i hand!

Carl Philips skämt till Victoria

Både Carl Philip och Victoria verkade vara på strålande humör.

Tillsammans dansade de, sjöng och klappade till musiken. I ett videoklipp filmat av TT ser vi också hur Carl Philip lutar sig fram till Victoria och säger någonting, varpå Victoria brister ut i skratt.

Exakt vad som sades håller de säkert för sig själva – men prinsen verkar vara en riktig skojare!

Annons