Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Charlenes och Alberts babylycka i familjen – nu berättar paret: "En flicka"

30 jul, 2024, 15:00
author Albin Bramstedt
Albin Bramstedt
Charlene och Albert.
Makarna gifte sig 2011. Camera Press
Monacos furste Albert och makan Charlene har nåtts av ett fantastiskt besked.
Annons
5 skilsmässorykten om Charlene & AlbertBrand logo
5 skilsmässorykten om Charlene & Albert

Det har varit några turbulenta år för Monacos furst Albert, 66, och furstinnan Charlene, 46.

Det började 2021 när Charlene, som har flera medborgarskap, var hemma i Sydafrika. 46-åringen drabbades då av en mystisk sjukdom, som Monacos hov sedan bekräftade var bihåleinflammation.

Hon blev kvar i Sydafrika i ett halvår och reste sedan tillbaka till Monaco. Men där hann hon bara vara i tolv dagar innan hon blev inlagd på en privat klinik i Schweiz.

– Det handlar om en trötthet som inte bara är fysisk och som bara kan behandlas med vila och övervakning, sade Albert till People.

Annons
Monacos furstar.
Furst Albert, furstinnan Charlene och Alberts systerson Louis Ducruet. Claudia Albuquerque / Bestimage

Furstinnan har idag repat sig från sjukdomen och nåddes i veckan av ännu ett fantastiskt trevligt besked – från Alberts systerson Louis.

Växer så det knakar

Louis Ducruet, 31, är son till Alberts syster, prinsessan Stéphanie av Monaco, och Daniel Ducruet.

Sedan 2019 är han gift med 31-åriga Marie Chevallier och tillsammans har de ett barn. Men nu har de offentliggjort ännu en härlig nyhet: paret väntar en flicka!

Makarna står såklart Albert och Charlene mycket nära och var nog tidiga med att berätta den härliga nyheten för dem.

Annons

På sina Instagram-konton har paret tidigare stolt visat upp babylyckan med hjälp av deras hund Pancake:

"Pancace och guldlock har ett tillkännagivande att göra... de väntar på en ny medlem i brödraskapet, familjen växer 😍❤️", skriver de i inlägget.

Gifte sig på den speciella platsen

Tidningen People skriver att flickan kommer hamna på plats nummer 17:e i raden till den monegaskiska tronen, precis bakom sin storasyster Victoire.

Parets kärlekshistoria är fantastisk. Louis och Marie träffades på en nattklubb i Cannes 2011 och upptäckte att de var klasskamrater på en närliggande handelshögskola.

Annons

De gifte sig i juli 2019 och hade både en borgerlig och en religiös ceremoni. De gifte sig i samma katedral som Louis farföräldrar, den amerikanska skådespelaren Grace Kelly och Prince Rainier den andre, gjorde år 1956.

Annons