Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Charles kyss med äldre kvinna fastnar på bild – allt vi vet om henne

18 jul, 2024, 11:00
author Victoria Morand
Victoria Morand
Fångades på film.
Annons
Därför blir Camilla drottning – Elizabeths önskanBrand logo
Därför blir Camilla drottning – Elizabeths önskan

Kung Charles och drottning Camilla gjorde minst sagt gott intryck när de häromdagen besökte ön Guernsey.

Camilla möter publiken. Andrew Matthews

Kungen, 75, och drottningen, 76, fortsatte sin tvådagarsresa till Kanalöarna den 16 juli, där de fick ett varmt välkomnande från lokalbefolkningen på ön Guernsey.

Annons

Efter att kungligheterna anlände till St. Peter Port och kung Charles ledde ett kort företräde gick de för att möta folket som hade samlats.

Puss min kung!

I en video som har spridits på den sociala kanalen X, tidigare Twitter, kan man se en kvinna lägga sin hand på kungens axel. Efter att de utbytt några ord, lutade sig kvinnan fram och kysste honom på kinden.

Kvinnan var Kathleen Moriarty, 91 år gammal.

I klippet från BBC förklarar hon hur hon tänkte när hon lutade sig fram för att pussa kungen.

Annons

– Jag sa till honom, 'Snälla, kan jag få ge dig en kyss?' Och han gav mig sin kind. Jag bara gjorde det! Jag planerade det inte, och jag njöt av det. Han är underbar. Det var mycket trevligt. Jag är glad.

Säger hon och fortsätter:

– Jag tänkte att om alla dessa unga kvinnor kan göra det, så kan den här gamla damen det också! Säger hon med ett skratt.

Trots att reglerna mot hur man bemöter en kunglig har blivit mer avslappnade så kom 91-åriga Kathleens drag som en överraskning!

Hälsar på även de allra minsta fansen under dagen. 2024 Pool / i-Images

Det finns inga obligatoriska sätt att tilltala en kunglig – men många verkar vilja hålla sig till de traditionella, alltså att göra en nackböjning till männen och en nigning till kvinnorna.

Man får helt enkelt bestämma själv!

Bild: TT/X

Annons