Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Chockvändningen: Meghan ångrar sig – vill tillbaka in i kungafamiljen

28 sep, 2024, 10:00
Prinsessan Kate, Meghan Markle och prins Harry
TT
Meghan Markle ångrar allt – här är bomben från Kalifornien!
Annons

Alla britter minns dagen de hörde uttrycket "Megxit" första gången. Det var då prins Harry och hans hustru Meghan Markle meddelade, via det brittiska hovet, att deras tid som arbetande kungligheter var över.

En frigörelse, menade prinsparet själva. Ett svek mot drottning Elizabeth och Harrys pappa Charles, menade andra.

Camillas oväntade koppling till Meghan MarkleBrand logo
Camillas oväntade koppling till Meghan Markle

Meghan Markle – så brände hon broarna

De kommande åren blev sprickan mellan makarna och resten av kungafamiljen bara större. Medan kungahuset hållit fast vid Elizabeths ”never complain, never explain”-regel har Harry och Meghan varit betydligt mer pratglada. Intervjun med Oprah Winfrey, som sågs av miljarder människor världen över, betraktades av vissa experter som en ren och skär krigsförklaring mot Harrys familj.

Annons

Så kommer vi till den chockerande vändningen. Meghan uppges plötsligt ha tänkt om!

Det är kungaexperten Kinsey Schofield, programledare för podcasten To Di For Daily, som står för påståendet.

– Meghan ångrar vissa saker som hon har sagt. De blev inte mottagna som hon hade velat och flera av hennes kommentarer har landat helt fel, säger Kinsey till Fox News.

Tydligen är det just den famösa Oprah-intervjun som spökar extra mycket för Meghan.

– Hon och prins Harry ångrar verkligen kommentaren om rasismen inom kungafamiljen. Meghan ville att temat för den intervjun skulle vara hennes mentala hälsa, säger Kinsey.

Att Meghan anklagade kungafamiljen för rasism sägs ha skadat anseendet för den brittiska monarkin i grunden. Speciellt i Samväldet, alltså landets forna kolonier, där man fortfarande har den brittiska regenten som symbolisk statschef.

Anklagade kungafamiljen för rasism

Det var när samtalet kom in på Meghans son Archie som anklagelserna framfördes.

Annons

– Månaderna då jag var gravid med honom, hade vi diskussioner med kungafamiljen, de sa 'han kommer inte att få säkerhetspersonal, han kommer inte att få en titel', och också oro och samtal kring hur mörk hy han skulle få när han föddes, sa Meghan i intervjun med Oprah.

Varken Meghan eller Harry har pekat ut en specifik kunglighet, men i brittisk press har Harrys faster, prinsessan Anne, identifierats som ansvarig för kommentaren om Archies hudfärg.

Meghan påstås leva ett ganska ensamt liv, med få förtrogna. Hon och Harry bor i ett 1305 kvadratmeter stort lyxhus i Montecito, Kalifornien.

Meghan uppges vara ensam

Huset, som Harry köpte av den ryska affärsmannen Sergej Grishin för närmare 130 miljoner svenska kronor, ligger i ett så kallat "gated community". Det betyder att grannskapet är inhägnat och övervakat dygnet runt.

– Jag skulle beskriva Meghans liv i Kalifornien som isolerat men strukturerat. Det är ingen hemlighet att för bli hennes vän... hon drar sig oftast till människor som kan erbjuda henne något, hjälpa henne med hennes egen agenda. Hon kräver också tillit och integritet. Hennes vänskapskrets är liten, säger Kinsey.

Annons

Materiellt sett finns det inget i tillvaron att klaga på för Meghans del. Villan i Montecito kommer med ett jättekök, nio sovrum, sexton badrum, hemmabio, spa, gym, tennisbana, flera terrasser och en pool.

Men om Kinseys uppgifter stämmer har hon få människor nära sig, sådana som förtjänat hennes fullständiga tillit. Det kan förklara varför hon känner sig redo att sträcka ut en hand till kungafamiljen.

Därför vägrar Harry återvända

Tidigare var hon väldigt nära vän med prinsessan Kate. De båda prinsparen umgicks flitigt – något som upphört fullständigt efter "Megxit".

Frågan är om Harry är lika intresserad av en försoningsprocess som hans maka. Han har tidigare sagt att han tvivlar på om han någonsin igen kommer att ta med sig Meghan tillbaka till Storbritannien. Hans farhåga är att den inhemska pressen har piskat upp ett hat mot henne som kan få rent katastrofala följder.

– Allt som krävs är att en ensam gärningsman beslutar att agera baserat på vad han har läst. Och vare sig det rör sig om knivar eller frätande syra, så är jag genuint oroad. Det är ett av skälen till att jag inte kommer att ta med mig min fru tillbaka till det här landet, har Harry sagt till ITV.

Annons