Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Chris gömmer sig i lyxvåningen – visar sig bara för matbudet

15 sep, 2024, 06:00
Chris O'Neill håller låg profil – men när matbudet knackar på dörren ser han till att visa sig.
Annons

I veckan gjorde Chris O'neill sitt första kungliga uppdrag, men innan dess har det varit radiotystnad från prinsessan Madeleines älskade make.

Därför vägrar Chris O'Neill prinstitelBrand logo
Därför vägrar Chris O'Neill prinstitel

Chris O'Neill är en privat man som gärna skyr glamour och fest. Han gillar att hålla sig i bakgrunden, långt från det kungliga rampljuset och i stället ägna sig åt sin business.

När han gifte sig med prinsessan Madeleine 2013 tackade han nej till prinstiteln, just för att han skulle kunna fortsätta att leva ett relativt vanligt liv och inte behöva fokusera på att representera det svenska kungahuset.

Annons

I närmare tio år har Madeleine från och till varit bosatt utomlands. De senaste fyra åren har hon, Chris och barnen haft sin bas i solsköna lyxområdet Pinecrest, beläget i en av de mer förnäma delarna av Florida.

Chris O'Neill
Chris O'Neill har aldrig varit ett stort fan av det kungliga rampljuset. MISC / BACKGRID US / TT

Chris anonyma liv

Men så, i mitten av juni, landade Madeleine och barnen på Arlanda, redo att anpassa sig till ett helt nytt liv i Sverige med svensk skolgång och närhet till kungafamiljen.

Några veckor senare anslöt även Chris O'Neill. Det amerikanska äventyret hade nu tagit slut och det var nog med visst vemod som han släpade sina resväskor till nya bostaden: Hovstallet på Östermalm.

Annons

För så är det: Chris ogillar uppmärksamheten i Sverige och en flytt till landet innebär så klart att den anonyma tillvaron byts ut mot en betydligt offentligare, med kungliga tillställningar vilandes runt hörnen.

– Jag har väldigt svårt att se hur Chris ska acklimatisera sig till Sverige och Stockholm. Vet att han ofta förr brukade beklaga sig över den uppmärksamhet hans person skapade när han var ute och rörde sig på allmänna ytor, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

Chris: ”Min frihet inskränks”

Ja, att Chris ogillar det rampljus som följer ett liv i Sverige är inget nytt. Tvärtom avskyr han den medieuppvaktning som kommer med att vara kär i prinsessan Madeleine.

Annons

– Allt hon gör, och i förlängningen allt jag gör, kommer att synas och nagelfaras, och det innebär att min frihet inskränks i viss mån. Jag kan tycka att det är obekvämt om jag springer in i en butik för att köpa en burk cola iklädd mysbyxor och någon börjar filma mig, har Chris berättat för King Magazine.

Därför är det inte så konstigt att Chris sedan flytten till Sverige inte synts till så mycket i den kungliga offentligheten. I stället för att synas vid Madeleines sida har håller han sig hemma –och undviker dessutom restauranger för att han tycker uppmärksamhet och att bli igenkänd är jobbigt.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill på, för ovanlighetens skull, kungligt uppdrag. Jonas Ekströmer/TT

Nya bilderna visar – Chris gömmer sig

Chris kan dock glädjas åt att det ryms en del lyx i den 400 kvadratmeter stora paradvåningen. De senaste tio åren har våningen renoverats för omkring tolv miljoner kronor och det som tidigare var en femrummare har blivit en sjurummare.

Annons

Här kan Chris röra sig ledigt i det tysta. Samtidigt håller han fast vid träningsrutinen och är mån om att hålla formen, även nu när bor på Östermalm, och då ser han till att lämna paradvåningen.

Svensk Damtidnings exklusiva bilder visar när Chris varit och tränat. Mobilen har han med sig i handen och i öronen har han stoppat in ett par airpods, så att han kan lyssna på musik när han motionerar och tar hand om sin kropp.

Även vikten av att äta efter träningen har Chris tagit till sig. Strax efter att träningspasset var klart, och Chris återvänt till Hovstallet, plingade ett matbud på dörren och levererade lite mat till Madeleines restaurangskygge make.

Chris O'Neill
När matbudet knackar på dörren är Chris O'Neill snabb med att öppna, innan han återvänder in till sin lyxvåning. Carolina Byrmo
Annons
Chris O'Neill
Här försvinner Chris O'Neill in igen. Carolina Byrmo

Madeleines och Chris nya liv

Samtidigt är det kanske inte så konstigt att Chris gärna håller sig hemma. Sommaren har varit intensiv och stor del av tiden har tillbringat på Solliden, med resten av den svenska kungafamiljen.

Där blev det också ett framträdande för Chris i det kungliga rampljuset, när kronprinsessan Victoria traditionsenligt firade sin 47-årsdag med hela svenska folket.

Därför är det förmodligen lite extra härligt nu när han, Madeleine och barnen fått komma tillbaka till sjurummaren. Där ska de nu starta sitt nya, egna liv och ha en vardag helt olik den i Florida.

Svenska kungafamiljen
Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och barnen befinner sig nu bara ett stenkast bort från resten av kungafamiljen. PPE/SIPA

Foto: TT, Carolina Byrmo

Annons