Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Chris oberäkneliga beteende inför alla – är som man misstänkt: ”Oj, oj, oj!

14 jul, 2024, 17:30
Retorikexperten Elaine Eksvärd om Chris O'Neills beteende under kronprinsessan Victorias firande.
Annons
Här avslöjas Chris O'Neills verkliga relation till EstelleBrand logo
Här avslöjas Chris O'Neills verkliga relation till Estelle

Chris O'Neill har börjat sitt nya liv i Sverige. Tillsammans med prinsessan Madeleine och barnen väntar nu en helt ny vardag, med ett avstånd betydligt närmre den svenska kungafamiljen.

Likt de andra familjemedlemmarna är han nu på plats på Öland, redo att fira kronprinsessan Victorias 47-årsdag. Den stora dagen rivstartade han med att närvara utanför Sollidens slott, när barnkören skulle sätta igång och sjunga för Sveriges framtida drottning.

Chris, som för det mesta gillar att hålla en låg profil, var den här dagen så bekväm i rampljuset att han till och med sjöng med på svenska – ett kvitto på att han börjat anpassa sig till sitt nya liv.

Annons
Chris O'Neill
Chris O'Neill samlad med resten av kungafamiljen.Jonas Ekströmer/TT

Experten om Chris beteende

Retorikexperten Elaine Eksvärd är imponerad av Chris plötsliga förändring. Hon tycker det är välkommet att ytterligare en person som inte är född kunglig syns i det kungliga rampljuset.

– Det är svårt att veta hovets intention, men man kan absolut säga att en som inte har blått blod är en trovärdighetsförstärkning för kungligheter. Särskilt om han ser glad och pigg ut, säger Elaine Eksvärd.

När hon får höra om Chris svenska sång utbrister hon:

Annons

– Oj, oj oj, det gillar ju vi svenskar. Säger du ”knäckebröd” så gör vi volter.

”Göra en prins Daniel”

Chris har tidigare fått kritik för sin ovilja att synas i offentligheten. Elaine Eksvärd kan till viss del förstå Chris vilja att vara en vanlig person, men poängterar samtidigt att han valt att leva ett liv med en prinsessa.

– Det vill säkert vem som helst vara, men har man gift sig med en prinsessa kan det vara ganska svårt. Du blir inte mätt efter genomsnittet, du blir en del av det svenska varumärket och då kommer en viss press.

Annons

– Han är i kärnan av det som definierar Sverige: våra kungligheter. Då är det så klart att man vill att han ska vara stolt över detta. Var nära Madeleine, stötta henne och gör en prins Daniel.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Retorikexperten Elaine Eksvärd tycker Chris ska finnas vid prinsessan Madeleines sida.Jonas Ekströmer/TT

Foto: TT

Annons