Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Chris om speciella - och hemliga - barndomsminnet

29 dec, 2016, 14:08
AvJohanna Lejon
Inte ens Madeleine visste detta!
Annons
ChrisSVT

I gårdagens “Året med kungafamiljen” berättade prinsessan Madeleine om sitt hästintresse och hur mycket hästar har betytt för henne under åren.

– Jättemycket, berättar hon och fortsätter att tala om att hon gärna ser att prinsessan Leonore börjar rida längre fram, om hon vill förstås.

MaddeSvt

– Man får fötterna nere på jorden som häst-tjej. Man lär sig tidigt att ta ansvar och ta i med hårdhandskarna. Jag tror att det är viktigt för flickor, i dagens läge, att kunna säga ifrån. Man lär sig också en ömhet och repekt för andra varelser genom att umgås med djur.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I samma intervjuparti får Madeleine frågan om hur hon lärde sig rida. Hon berättar att hon lärde sig rida på kungabarnens häst Travolta, ett Gotlandsruss. Också Chris får frågan. Och svaret tycks förvåna Madeleine.

– Hästen jag lärde mig rida på hette Mr. Paint, men det var en under en ganska liten del av min barndom. Vi hade ingen riktig relation till varandra, berättar Chris.

– Mr. Paint?, frågar prinsessan Madeleine undrande.

– Ja, jag ramlade av honom ganska snabbt och sedan var det över.

ChrisMaddeSVT

Chris har dock återupptagit ridandet i vuxen ålder och berättar att han och Madeleine ibland rider ihop på Öland.

Av: Johanna Lejon.

Foto: SVT.

Annons