Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Chris O'Neill och Madeleine har fattat trist beslut – visar dokumentet: "Paret vill..."

19 aug, 2024, 22:00
Parets nya beslut väcker förvåning utomlands. Detta har hänt.
Annons

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill välkomnar hösten i Stockholm, som nyinflyttade i sin topprenoverade våning i tjusiga Hovstallet.

Ja, efter att ha tillbringat den första tiden i Sverige på kungafamiljens älskade Öland, är det dags att infinna sig i vardagen igen. Men inför hösten kommer också ett trist besked.

Efter flytten: Så blir Madeleines, Chris & barnens nya livBrand logo
Efter flytten: Så blir Madeleines, Chris & barnens nya liv

Madeleine täcker inte upp för Victoria – hovets besked

Det väcktes givetvis en hel del frågetecken kring prinsessfamiljen så snart som hovet lät meddela att de väntades flytta till Sverige.

Kommer Madeleine få en mer framträdande roll, nu när hon bor ihop med resten av familjen? Och kommer hon rycka in för systern Victoria som nu påbörjar sin officersutbildning på heltid?

Svensk Dam kontaktade hovet, som kom med ett tydligt besked: Madeleine fortsätter arbeta med Childhood som hon gjort i Florida, och kommer inte vikariera för Victoria.

Annons

– Däremot, när det gäller viss kunglig representation, så är det möjligt att någon annan i kungafamiljen kan axla en del. Men det är inte så att det är någon som går in och vikarierar för kronprinsessan. Så fungerar det inte, berättade hovets informationschef Margareta Thorgren.

Prinsessan Madeleine när Molly Sandén uppträder under en konsert på Borgholms slottsruin på Öland.
Madeleine kommer inte ta på sig Victorias jobb. Mikael Fritzon/TT

Trista beskedet om Madeleine och Chris sprids utomlands

Samtidigt har ju Madeleine, trots att hon bott 800 mil bort, då och då haft officiella åtaganden. Dessa har gått att läsa om i hovets kalender, och det kan röra sig om stora festligheter som Nobel, eller andra möten hon deltagit i, i egenskap av prinsessa.

Annons

Men kikar man in i det dokument som den officiella kalendern är nu, ekar den tomt när det kommer till både Madeleine och Chris. Det är helt enkelt för att Madeleines jobb sker "privat", och inte är prinsessuppdrag.

Thorgren har förklarat:

– Prinsessan Madeleine och det hon arbetar med är inget som vi skriver i den kungliga kalendern, så därför kan jag inte kommentera det, lät det då.

– Många arbetsuppgifter, exempel inom stiftelser är inte officiella uppdrag men är nog så viktiga att sätta ljus på, dessa kommuniceras ofta i stiftelsernas egna kanaler och i prinsparets och prinsessan Madeleine egna sociala medier.

Detta betyder alltså att Madeleine inte väntas göra någon storslagen kunglig comeback, något som snappats upp av kungafansen i Tyskland. Där vill man se mer av Madeleine, och tyska Gala skriver om parets beslut att inte ta ett kliv fram:

– Det verkar som om paret vill förlänga sin radiotystnad efter Victoriadagen (senast de syntes till officiellt reds amn.) på obestämd tid.

Drottning Silvia, Chris O'Neill och Prinsessan Madeleine med barnen prinsessan Leonore, prinsessan Adrienne och prins Nicolas i samband med firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Sollidens slott på Öland
Det återstår att se när vi får se Madeleine och Chris officiellt igen. I dagarna <a href="https://www.svenskdam.se/kungligt/prinsessan-madeleines-romantiska-utflykt-med-chris-oneill-forsoker-smalta-in/10378588">skymtades paret</a> privat på nöjesparken Gröna Lund. Jonas Ekströmer/TT

Foto: TT

Annons