Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Chris O'Neills bråk med hantverkarna efter flytten – obetalda fakturorna

01 sep, 2024, 07:00
Chris O'Neill
TT
Chris O'Neill är en tuff förhandlare – vilket ett gäng hantverkare fick erfara.
Annons

Chris O'Neill var tydlig när han ställde upp i en intervju med Expressen 2015.

– Det är jag som sätter maten på bordet. Jag måste i första hand tänka på vår lilla familj, sa Chris då.

Chris är en man av den gamla skolan. Det innebär att han vill ha affärerna i ordning, bufferten säkrad och försörjningen ohotad. Men prinsessan Madeleines make har fått uppleva hur hans ekonomi hamnat under lupp vid ett flertal tillfällen.

Därför vägrar Chris O'Neill att bli prinsBrand logo
Därför vägrar Chris O'Neill att bli prins

Chris O'Neill i bråk med hantverkare

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Chris är en tuff, tuff affärsman.TT

I samband med Chris och Madeleine renoverade sitt hus i Palm Beach blev de krävda på pengar från flera företag på grund av uteblivna betalningar. Enligt Expressen rörde det sig om sammanlagt 389 000 kronor.

Annons

Företagen gick då vidare till Palm Beach County, alltså myndigheterna, för att få betalt.

– Vi fick in full betalning den 13 maj 2009 på 53 000 kronor. Det var elfirman som gjorde installationerna i huset som fick betala skulderna som husägaren hade ur egen ficka, säger Irene Helm, ekonomichef på elgrossisten Peninsular Electric Distributors, i en intervju med Expressen.

– Det var elmaterial. Vi fick inte in pengarna och var då tvungna att gå vidare för att få betalt. Men i dag finns inga obetalda fakturor på det huset i Palm Beach.

Chris O'Neills stora revansch

När företagen gick vidare till myndigheterna stod Chris och Madeleine inför risken att få huset utmätt. Då betalade herr O'Neill.

Men Chris fick revansch några år senare, när han och Madeleine sålde huset. Enligt Expressen gick huset för 3,65 miljoner dollar, som då var drygt 32,5 miljoner svenska kronor.

En vinst på 14,9 miljoner kronor – eftersom han köpte huset för 17,6 miljoner kronor 2008.

Annons