Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Då blir det konselj och Te Deum

20 apr, 2016, 06:31
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Igår föddes en kunglig baby. Och nu väntar vi med spänning på att få veta hans namn, titel och hertigdöme. Men den här gången blir väntan längre än vanligt.
Annons
Vittnesbekraftelse-700x571

Igår föddes Carl Philip och Sofias första barn, en liten son. Och han ska i vanlig kunglig ordning tilldelas ett namn, en titel och ett hertigdöme. Men inte dagen efter sin födseln, vilket hör till traditionen. Istället väljer hovet att lägga konseljen (då kungen informerar regeringen om barnets titel och namn) på torsdag, den 21 april, kl. 11.15. Och tacksägelsegudtjänsten, Te Deum, på fredag, den 22 april, kl. 12.00. Detta för att invänta drottning Silvia som under nedkomsten befann sig i New York.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Den här gången blir det inte heller överhovmästarinnan Kristine von Blixen-Finecke som vittnesbekräftar den lille tillsammans med statsminister Stefan Löfvén, talmannen Urban Ahlin och riksmarskalken Svante Lindqvist. Det gör istället stadsfrun Anna Hamilton. Det är alltså de fyra som åker hem till Carl Philip och Sofia för att titta på den nyfödde. Minns ni att Urban Ahlins beskrev prins Oscar som “exceptionellt gullig”. Vi får se vad den här lille pojken får för omdömen. Men inte förrän imorgon alltså. Vad som dock följer traditionen är att konseljen äger rum på Kungliga Slottet och tacksägelsegudtjänsten i Slottskyrkan.

Läs mer på Kungahuset.se

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: Stella Pictures

Annons