Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Då blir dopet

03 apr, 2016, 12:00
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
På Stockholms slott pågår just nu planeringen av prins Oscars dop. Vi vet vilka datum som är aktuella!
Annons
Victoriadop

Snart är det dags för prins Oscar att presentera sig för svenska folket. I kungafamiljen är dopet en mycket viktigt händelse och det brukar äga rum när barnet är tre månader. Prins Oscar föddes den 2:a mars och ett dop kan då bli aktuellt i juni. Juni är också kungafamiljens favoritmånad och både kungaparet och kronprinsessparet delar bröllopsdag den 19:e. Även prinsessan Madeleine och Chris samt prins Carl Philip och prinsessan Sofia hade sina respektive bröllop i juni.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Estelledop

Frågan är nu vilket datum, för kungafamiljens officiella kalender fylls på i rask takt. Det har förekommit uppgifter att den sjunde juni är aktuellt som dopdatum eftersom kungen döptes den sjunde juni 1946. Men enligt hovets kalender har kungaparet den dagen en inplanerad audiens för honorärkonsuler. Ett kungligt barndop är ingenting man river av på en förmiddag utan det är en heldagsaktivitet.

Annons

Prinsessan Estelle döptes tisdagen den 22 maj 2012 i Slottskyrkan. Dopgudstjänsten startade klockan 12 och efter ceremonin höll kronprinsessparet och kungaparet mottagning. Därefter bjöds den allra närmaste familjen in till en privat lunch.

Här är de andra datumen som redan är upptagna:

1 juni. Drottningen närvarar vid FN-konferens. Kungen håller avskedsaudienser. Prins Daniel är med vi utdelningen av Hjärtfondens stora forskningsanslag.

2 juni. Kungen håller högtidliga audienser samt har sammanträde för Konungens råd för mark- och byggnadsfrågor.

6 juni. Nationaldagsfirande. Kungaparet åker till Sofiero.

7 juni. Audiens för honorörkonsuler.

9 juni. Drottningen är med vid Childhoods styrelsemöte.

13 juni. Stenhammardagen. Kungen närvarar.

14 juni. Drottningen är med vid broschutdelning på Silviahemmet.

15 juni. Drottningen är med vid broschutdelning på Silviahemmet. Kungen besöker kraftverken i Untra och Älvkarleby.

16 juni. Polarpriset delas ut i Stockholm. Kungaparet närvarar.

Av: Liv Sander.

Bilder: IBL.

Annons