Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Då ska Carl Philip och Sofia ha lysning

09 mar, 2015, 09:26
author
Annons
sofia-4

Det börjar närma sig för brudparet Carl Philip och Sofia…det blir varmare och varmare och snart smäller det!

Bröllopet är inte längre än hägring. Praktiska saker som planering och festfix står för dörren. Den 13 juni ska Carl Philip och Sofia säga ja till varandra.

Men först är det lysning!

carl-philip-sofia-hovet

När, var, hur?

Annons

Datumet är spikat men inte kommunicerat ut till allmänheten än… Lysningen blir i maj.

Det våras för lysningen

Vilken dag i maj kan vi i nuläget bara gissa oss till.  Ett hett tips är söndagen den 24 maj. Varför?

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Madeleine-34
inbjudan

Jo, med tanke på att prins Carl Philips bröllop blir en aning likt prinsessan Madeleines. Platsen är den samma och det skiljer inte många dagar mellan vigslarna vad gäller bröllopsdatumet.

Annons

Då är slottskyrkan bokad

Lillasyster Madeleine gifte sig med sin Chris den 8 juni 2013. Prins Carl Philip och Sofia har bokat bröllop lördagen den 13 juni i Slottskyrkan.

Lysningen

Söndagen den 19 maj klockan 11.00 hölls en lysningsgudstjänst för prinsessan Madeleine och Herr Christopher O’Neill i Slottskyrkan. Det var pingstdagen. Söndagen den 24 maj är det pingstdagen och därför inte helt osannolikt att det blir lysning.

Så många får plats

Slottskyrkan som rymmer 400 personer. Lysningsgudstjänsten kommer sannolikt att ledas av överhovpredikant Lars-Göran Lönnermark, pastor i Kungliga Hovförsamlingen Michael Bjerkhagen och hovpredikant Staffan Eklund.

Baby-bröllops-krocken

Hovet har nyligen uppdaterat den kungliga kalendern. Nu står det svart på vitt att prinsessan Madeliene och Chris O´Neill kommer att närvara vid bröllopet den 13 juni.

carl-philip-sofia-hovet

Ingen krock

Det har ju spekulerats huruvida prinsessan kommer att missa broderns stora dag med tanke på babyfödseln. Det verkar nu som om nedkomsten och bröllopet inte kommer att krocka med varandra.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL, Stella Pictures, All over press

 

Annons