Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Då visas Alexander upp första gången

19 maj, 2016, 07:00
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Blir den 6:e juni prins Alexanders kungliga debut? Så här gamla var hans kusiner när de gjorde sina första framträdanden.
Annons

Nationaldagen närmar sig och alldeles nyligen blev det klart att det i år är prins Carl Philip och prinsessan Sofia som kommer att öppna dörrarna till Kungliga slottet. Det är en tradition i kungafamiljen och varje år turas man om att förklara kungliga slottet öppet för nationaldagsfirande.

För två år sedan var det de nyblivna föräldrarna Madeleine och Chris som öppnade kungliga slottet och de passade då på att för första gången presentera lilla Leonore för svenska folket. Kanske blir Öppet slott även prins Alexanders kungliga debut? Han har då blivit sju veckor gammal.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

En annan nyföding som nyligen gjort kunglig debut är prins Oscar. Han gjorde sitt första officiella framträdande under kungens stora 70-årsfirande på Valborg, precis som hans storasyster Estelle gjorde för fyra år sedan. London-prinsen Nicolas gjorde sin kungliga debut fyra månader gammal och det var när han i oktober 2015 döptes i Drottningholms slottskyrka.

I bildspelet kan ni se hur gamla Alexanders kusiner var när de gjorde debut i kungliga sammanhang.

Av: Liv Sander.

Bilder: Kungahuset.se/Ibl.

Annons