Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Dag två i Finland startade med besök i företagsby

04 mar, 2015, 10:22
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
kungaparet-ao

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf startade onsdagen med ett möte på ambassaden sedan bar det av till företagsbyn Me & MyCity i Esbo. Senare under dagen berättade kungen om sin bastu…

Me & My city – det var en riktigt härlig stämning i “företagsbyn” med alla barn! Kungaparet inledde med ett besök på banken för att hämta ut sin lön; de får 28 euro var (minus 20% skatt). Det är den högsta lönen som betalas ut, minimilönen ligger på 10 euro.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
kungaparet-2-ao

Drottningen var klädd i lila denna dag.

Dagen började på Sveriges ambassad med en introduktion av finländska startup-världen. Här deltog förutom kungaparet även Gustav Fridolin och Ylva Berg.

silvia-kungen-ao

Svenskt Näringslivs ordförande Jens Spendrup inledde mötet i Röda salongen på residenset och gav en introduktion över hur samarbetet mellan svenskt och finskt näringsliv ser ut.

Annons

Me & MyCity är en utvecklingsmodell för att lära sjätteklassare mer om entrepenörskap och företagande. Eleverna får under tio lektionstimmar gå igenom grunderna i sammhällsekonomi och under en dag får de delta i rollspel där de får driva verksamheter i uppbyggda miniatyrstäder.

kassorska

I livsmedelsbutiken är kungen först sugen på godis men väljer sedan en påse rågbrödscrostini för 5 euro. Snabbköpskassörskan Charlotte Kaskinen, 12 år, tar betalt.

kungaparet-hovet

Kungaparet under besöket på Me & MyCity.

Annons
silvia-lunch-ao
kungaparet-1

TEXTEN UPPDATERAS

Av AnnaClara von Hofsten

Foto: All Over Press, Kungahuset.se och Svensk Damtidning

Se en film från Me & MyCity här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=ihkYQuO4RR4

Annons