Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Dagen B har börjat - Victoria har anlänt till slottet

19 jun, 2010, 11:35
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Victorias stora dag har börjat!
Victorias stora dag har börjat!

Victorias stora dag har redan börjat, vid halvniotiden lämnade hon Drottningholm och strax före nio körde bilen in till slottet.

Nu är dagen B – dagen för det stora Bröllopet – äntligen här! Himlen var klarblå när den grå bilen med kronprinsessan i körde in på Borggården på Stockholms slott vid niotiden. Kronprinsessan vinkade och såg jätteglad ut, enligt ögonvittnen. Även Victorias vän och forna mentor Elisabeth Tarras-Wahlberg har anlänt till slottet.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Mattan rullas ut vid Storkyrkan.
Mattan rullas ut vid Storkyrkan.

Gör sig fin

På slottet ska Victoria göra sig i ordning för vigseln i Storkyrkan i Gamla Stan, som börjar kl 15.30. Bröllopsklänningen, som vi gissar designats av Pär Engsheden, ska iklädas, och så ska hon sminkas och friseras tillsammans med brudnäbbarna.

Storkyrkan söks igenom av polishundar.
Storkyrkan söks igenom av polishundar.

Intensiva förberedelser

Annons

Och överallt i huvudstaden pågår förberedelserna intensivt. Inte minst i och kring Storkyrkan. Det putsats, fejas, repeteras och säkerställs. En ljust blå matta rullas ut och leder från Slottet till Storkyrkan, och även altargången fram i kyrkan. Färgschemat för bröllopet är blått, gult, guld, vitt och grönt samt lite rosa, läs mer om blomsterarrangemangen och dekorationerna i och kring kyrkan här. Några av artisterna som ska spela och sjunga för brudparet i kyrkan, har också anlänt för att repetera, både Benny Andersson och Agnes, som ska sjunga duett med Björn Skifs, har synts.

Åskådare sitter redan och väntar på dagens festligheter.
Åskådare sitter redan och väntar på dagens festligheter.

Turister i stan

Och runt omkring i staden strömmar besökare och turister till, många är morgontidiga för att få de absolut bästa utsiktsplatserna. Klockan 15.30 inleds alltså vigseln, på samma dag och i samma kyrka som kung Carl Gustaf och drottning Silvia gifte sig i för exakt 34 år sedan.

Läs mer här.

Kunglig blomsterfest inramar Victorias och Daniels bröllop ››

Victorias och Daniels magiska kväll ››

Fredrik Reinfeldt: Kronprinsessan har aldrig varit lyckligare ››

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Scanpix

Annons