Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Daniel: Att vinna kronprinsessans hjärta är största vinsten i mitt liv!

14 jun, 2010, 10:02
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
daniel-westling

Daniel Westling tvekar inte om vad som varit den största vinsten i hans tävlingsinriktade liv: att vinna Victorias hjärta. Det berättar han i kvällens tv-intervju.

Daniel Westling har sportat hela sitt liv. Ända sedan barnsben har han velat vinna alla matcher han gett sig in i. Nu har han nått toppen:

– Att vinna kronprinsessans hjärta är väl den största vinsten hittills i mitt liv och jag behöver inte toppa det, säger han i del två av tv-dokumentären “Kronprinsessan och kungariket”.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Daniel Westling som bebis. Bild från hovets hemsida.
Daniel Westling som bebis. Bild från hovets hemsida.

Personporträtt

Första delen av Olle Hägers dokumentär “Kronprinsessan och kungariket” nådde över en miljon svenskar. Ikväll klockan 20:00 sänds den andra delen. Då får vi lära känna Daniel Westling, hockeyliraren och gymägaren som trotsar monarkins traditioner. Men vem är han egentligen, blivande prins Daniel, han som vunnit prinsessan och halva kungariket? Olle Häger vet, och på måndag visar han tv-tittarna hur det gick till när Ockelbokillen bytte privatliv mot hovliv. Dessutom reder han ut vad som egentligen hände då Daniel föll för kronprinsessan och tog hem henne till Ockelbo.

Annons
Daniel Westling på ett skolfoto.
Daniel Westling på ett skolfoto.

På hockeyläger

I dokumentären får vi även se unika bilder på Daniels förfäder och en film då en tonårig Daniel åker utomlands på hockeyläger med pappa Olle. För en sportig och tävlingsinriktad ung man, det har han alltid varit. Men att ha vunnit Victorias hjärta anser han alltså vara den största vinsten. Att vara kär i en tronföljare har inte alltid varit helt lätt. Trots det har paret inte tvekat:

– Jag har alltid levt med förhoppningen om att det ska bli vi två, säger kronprinsessan Victoria.

Programmet sänds ikväll kl 20.00 i SVT1

Läs mer om Daniel Westling här:

Barnfoton på bröllopssajten ››

Av Johanna Lejon

Foto: All Over Press, kungahuset.se, Faksimil SVT


Annons