Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Daniel får inte fotas med Victoria – hovets beslut

22 okt, 2024, 16:00
Prins Daniel saknas på bilden – och det här är varför han inte fotas ihop med sin hustru.
Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är hemkomna efter ett hektiskt dygn i Berlin, där de firat det nordiska ambassadkomplexets 25 år.

Det blev många skratt och kära återseenden – och pressens smattrande kameror var ett faktum. Men på en av bilderna fick prins Daniel ta ett kliv åt sidan. Det här är varför.

Kungliga supermötet! Här återförenas Victoria med bästa vännernaBrand logo
Kungliga supermötet! Här återförenas Victoria med bästa vännerna

Kronprinsessan Victorias lycka efter träffen i Berlin

Bilderna från firandet i Berlin har redan blivit en världsnyhet – det är ju långt ifrån varje dag vi får ett sådant här kungligt supermöte.

Annons

För alla var ju där: Victoria och Daniel mötte upp Norges Mette-Marit och Haakon och det nya danska kungaparet Frederik och Mary!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel minglar med kronprinsessan Mette-Marit.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel minglar med kronprinsessan Mette-Marit. MSAMS
Kronprinsessparet på en gruppbild i Berlin, med det norska kronprinsparet och det danska kungaparet.
Vilket möte! Frederic Kern

De älskar att tillbringa tid ihop, och har starka band även utanför det kungliga – även om det hektiska schemat sällan tillåter privata träffar. Därför är det inte konstigt att man passade på att fota kungligheterna tillsammans, om och om igen...

Annons

Prins Daniel får inte fotas med kronprinsessan Victoria

Men på en av bilderna från dagen, som hovet beslutar att dela på sin hemsida, saknas Daniel vid Victorias sida.

Inte heller de kungliga damerna kronprinsessan Mette-Marit eller drottning Mary var med på bilden.

Istället poserade Victoria ihop med kronprins Frederik, Finlands president Alexander Stubb, kung Frederik, Tysklands förbundspresident Frank-Walter Steinmeier och Islands president Halla Tómasdóttir.

Förklaringen bakom det hela är enkel. Victoria och Haakon är tronarvingar, och Frederik redan statschef. De var helt enkelt ländernas statschefer, eller högsta representater på plats, som var med på just den bilden.

Prins Daniel fick istället vara med på andra bilder, och han är ju väl införstådd i sin roll som gemål, att ofta behöva gå ett par steg bakom Victoria.

Foto: TT

Annons