Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Daniel och Victoria lever separat – beslutet bakom stängda dörrar

30 aug, 2024, 15:00
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Det vankas stort bröllop i Norge med svensk kunglig närvaro – och kronprinsessparet bor separat.
Annons
Se magiska bilderna! Här ska Märtha Louise och shaman Durek gifta sigBrand logo
Se magiska bilderna! Här ska Märtha Louise och shaman Durek gifta sig

I tisdags kom svaret på frågan som hängt i luften i månader – blir det svensk kunglig närvaro på prinsessan Märtha Louises och Durek Verretts bröllop?

Ja, och de i form av kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia, vilket hovet kunde bekräfta för Svensk Damtidning.

På lördag är dagen med stort D, men redan under torsdagen började festligheterna. Och vi vet många detaljer om hur de svenska kungligheterna kommer ha det – bland annat att kronprinsessparet bor separat.

Annons

Svenska kungligheternas resa

Märtha Louise och Dureks bröllop bjuder på festligheter i dagarna tre, där det redan under torsdagen blev en välkomstfest med temat "sexy and cool".

Det hölls i trädgården på Hotel 1904 i centrala Ålesund, och även fredagen har bjudit på roligheter.

Ja, tidigare i dag klev gästerna ombord på två snabbgående båtar med destination Geiranger och Hotell Union. Och nu i kväll vankas det salsa party.

Drottningsalongen på Hotel Union i Geiranger
Drottningsalongen på Hotel Union i Geiranger. Foto: Cornelius Poppe

Allt detta innan själva bröllopet äger rum på lördag förmiddag, då Märtha Louise och Durek ska säga "ja" till varandra på Vinjevollen, en äng vid Hotel Union.

Annons

Så bor Victoria och Daniel

Så våra svenska kungligheter har mycket både bakom och framför sig, och Märtha Louise och Durek har ordnat så att gästerna kan bo på flera hotell. Paret har förhandsbokat två hotell i Ålesund och tre hotell i Geiranger, enligt norska Se och Hör.

Sajten erfar dock att de svenska kungligheterna kan komma att bo på Kungaskeppet Norge.

Så det ger lite information om hur våra svenska kungligheter kommer ha det. Och eftersom de är två gifta par som reser - kronprinsessparet och prinsparet - bor de naturligtvis separat från varandra. Men tiden utanför sina rum kommer naturligtvis till stor del tillbringas tillsammans – och det är inte ont om aktiviteter.

Foto: TT

Annons