Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Daniel om starka semesterminnet med Victoria i USA

02 jun, 2017, 14:00
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Nu får vi veta mer om deras resa.
Annons

När Daniel och Victoria bara hade varit tillsammans i några år åkte de på semester till San Francisco. En resa som prins Daniel minns än i dag. Det var nämligen då som hans stora engagemang för barn och ungdomars hälsa tog fart på riktigt.

— Vid kusten kom vi till en lång pir ut i vattnet med stora stenar. Precis som när jag var barn så började man studsa mellan stenarna ut på den. Det var inte med samma spänst dock, det ska gudarna veta. Men vi fick sådan energi och tänkte tillbaka på hur vi kunde gå i gång på sånt när vi var barn. Man studsade fram. Men så ser jag en kille. En jätteöverviktig kille. Han går på alla fyra. Noll glädje. Bara ångest. Han kunde inte gå upprätt på de här stenarna för att han var så överviktig. Det var ett sådant ögonblick när jag kände att så här får det inte vara, berättar Daniel i en ny intervju med Dagens Nyheter.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Och i sin kungliga roll har prinsen som bekant kunnat utveckla sitt engagemang till max. Förra sommaren lanserade ju kronprinsessparet Generation Pep, en icke vinstdrivande organisation som samlar storföretag, stiftelser och ideella organisationer i kampen för barns och ungdomars hälsa.

Foto: IBL

Annons