Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Danska kungafamiljen kämpar om kronorna

04 apr, 2014, 08:07
author
Annons
margrethe-2

Danska tidningen Ekstrabladet skriver nu att det råder “krig om kronorna” mellan kungliga familjen och en rad företag.

– Många små företag har fått brev från Riksarkivet på uppdrag av den kungliga familjen, som hotar med polis och domstolar om de inte omedelbart tar bort en krona på fasaden eller ändrar logotyp och produkter.

Maggan-

Enligt Ekstrabladet är det totalt 54 företag som missbrukat den kungliga familjens krona sedan 2011. Självfallet gör en “Hovleverantör-symbol” att affärerna går bättre.  Det är många butiker och krogar som säger sig ha kungliga kunder, men som i själva verket inte har det.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Slottet

Ronny Andersen är heraldisk konsult på Riksarkivet. Han säger att de oftast inleder en dialog med företagen om hur de kan ändra kronan till en laglig krona.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL, Stella Pictures

 

 

 

 

Annons