Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Danska prinsessan Marie syns tillsammans med annan man

25 aug, 2024, 13:00
Prinsessan Marie och prins Joachim
TT
Danska prinsessan Marie var på äventyr – utan maken prins Joachim.
Annons

Kärleken mellan prins Joachim och prinsessan Marie var till en början av det förbjudna slaget. Båda två var gifta första gången de träffades, på en middag med gemensamma vänner.

De skilde sig på varsitt håll och fann varandra. Joachim och Marie åkte på en kärleksweekend i La Mirande i Avignon, där de checkade in som herr och fru Cavallier.

Här smygstartar prins Daniel firandet av Victoria på Öland – med golf!Brand logo
Här smygstartar prins Daniel firandet av Victoria på Öland – med golf!

Prinsessan Marie syns med annan man – var är Joachim?

Nu är de gifta sedan 2008 och har två gemensamma barn, greve Henrik och grevinnan Athena.

Annons

Det har dock inte varit en turbulensfri resa sedan dess. Joachim och Marie har tvingats leva med flera publika motgångar och uppgifter om splittringar.

Nu i veckan reagerade många på att Marie dök upp utan Joachim på Tønder Festival, en musikfestival som hålls på Sønderjylland. Marie hade i stället sällskap av Henrik och Athena – plus en okänd man.

Prinsessan Marie
Charles-Henri där i grön kavaj. Torben Christensen

Okänd är dock en definitionsfråga. Vi med inblick vet att karlen i fråga var ingen mindre än Charles-Henri Keller, Maries personlige assistent.

Annons

Charles-Henri och Marie har en nära, varm relation. Han brukar ledsaga henne då och då, som när de exempelvis åkte på en gemensam resa till Kambodja 2022.

Prinsessan: "Jag föll för hans personlighet"

Charles-Henri har också en tydlig kunglig koppling. Han är släkt med den avlidne prins Henrik, alltså prins Joachims far.

Marie är känd för att vara väldigt öppenhjärtig och frispråkig i intervjuer. Hon har till exempel inte gjort någon hemlighet av att hon är störtkär i Joachim.

– Jag föll för hans fantastiska personlighet, hans godhet, hans enkelhet och hans utseende förstås, har hon sagt tidigare.

– Det är viktigt att bli prinsessa, men jag tänker mer på att bli Joachims hustru.

Annons