Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Därför är intresset för Oscars dop så stort

24 maj, 2016, 07:00
AvJohanna Lejon
På fredag är det dags! Då döps prins Oscar. Och dopet kommer att dra en stor publik, både i Sverige och utomlands.
Annons
Kungafamiljen

På fredag samlas hela kungafamiljen igen för Oscars dop. Också utländska kungligheter kommer, som det norska och det danska kronprinsparet. SVT sänder dopet och TV4 har en specialsändning. Också på Aftonbladet och Expressen sätter man in extra tv-sändningar för dopet.  Men det är inte bara i Sverige som dopet är en stor händelse. I Tyskland, till exempel, är intresset för det svenska prinsdopet större än för allt omkring statsminister Stefan Löfvens regeringsombildning. Det skriver TT.

– Allt som händer inom familjen är glamouröst och det har varit många positiva nyheter som gör just svenska kungafamiljen så populär. I jämförelse med allt negativt som händer i världen så kan det vara välkommet att ta del av en perfekt värld, den bild av lycka och rikedom som man får när man följer den här familjen, säger Ulrike McCullough, tysk journalist.

Det hela började såklart med att tyska Silvia gifte sig med kungen. Och sedan dess har intresset hållit i sig. Också för de nya generationerna, som Victoria och nu Estelle.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Kungahuset

Annons