Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Därför är Madeleines kalender tom

11 okt, 2016, 14:00
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Den kungliga kalendern är påfylld - för alla utom Madeleine. Londonbaserade prinsessan fortsätter sin mammaledighet.
Annons
Prinsessan Leonore

I den officiella kalendern på hovets hemsida fyller informationsavdelningen regelbundet på med kungafamiljens officiella åtaganden. Den senaste tiden har en rad nya programpunkter införts, men under prinsessan Madeleines namn är det tomt. Londonbaserade Madeleine har ju tidigare berättat om sitt val att fokusera på barnen.

– Mina föräldrar var väldigt kärleksfulla och jag vet inga som är så generösa som dem men de var borta mycket när jag var liten, på grund av sina åtaganden som kung och drottning. Så jag känner att jag vill ägna all min tid åt mina barn just nu för det saknade jag när jag var liten, sa hon till exempel i Skavlan i december förra året.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det senaste året har Madeleine varit mammaledig med prins Nicolas och allt tyder på att hon fortsätter det under hösten. Men Madeleine har överraskat förut! I våras gjorde hon flera uppmärksammade insatser, bland annat ett mycket hyllat sagokalas tillsammans med Min Stora Dag, som inte stod inskrivna i kalendern utan kommunicerades efteråt. Under hösten har Madeleine dessutom varit i New York för att lyfta barnrättsfrågan i FN och hon har lanserat en ny mobilapplikation. Nyligen skrev hon även en uppmärksammad debattartikel i magasinet Time.

Av: Liv Sander.

Foto: IBL.

Annons