Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Därför får Victoria speciella priset redan den 5 juli

03 jul, 2018, 17:00
author Annie-Li Eriksson
Annie-Li Eriksson
I år får Victoria den stora äran att ta emot hederspriset Årets Ölänning vid Solliden slott. I vanliga fall brukar priset tilldelas efter Victoriadagen men inte denna gång! Vi har koll på varför planerna ser annorlunda ut i år.
Annons

På torsdag kommer vi att äntligen få se kronprinsessan Victoria igen! Då ska hon ta emot priset som Årets Ölänning av pappa kungen vid Solliden slott.

”Jag är hedrad och glad över att få ta emot detta pris. Öland är en speciell plats för mig och min familj. Känns fint att kunna visa upp Öland med all den rikedom och de speciella kännetecken som är karaktäristiskt för ön”, skriver Victoria i ett uttalande.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Pappa kungen delar ut Årets Ölänning till Victoria.
Pappa kungen delar ut Årets Ölänning till Victoria.

Priset brukar delas ut strax efter kronprinsessans födelsedag den 14 juli men i år blir det inte så. Istället kommer hon att få sitt diplom och en bukett blommor redan den 5 juli. Svensk Damtidning har varit i kontakt med hovet som förklarar varför firandet äger rum just denna dag:

– De här datumen har varit ibland i början av juli och ibland efter födelsedagen. Man vill att det ska vara en separat aktivitet från Victoriadagen, berättar hovets informationschef Margareta Thorgren. 

Läs mer: Nytt pris till kronprinsessan Victoria – dubbelfiras på Öland i juli

Foto: Stella Pictures

Annons