Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Därför gapar Sofias och Carl Philips kalender tom i 10 dagar

14 sep, 2018, 13:00
author Annie-Li Eriksson
Annie-Li Eriksson
Många läsare har hört av sig och undrar varför prins Carl Philip och prinsessan Sofias kalender gapar tom i flera dagar. Svensk Damtidning har varit i kontakt med hovet och kan berättar varför.
Annons

Det har varit en dramatisk start på hösten för prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Förra veckan rymde deras hund Siri och nu i kväll kommer vi att få se prinsparet stråla under Sverigemiddagen på slottet. Det är sjätte gången som kungligheter, landshövdingar och olika representanter samlas för mingla och äta ihop i Bernadottevåningen.

Tyvärr missade ju prinsessan Sofia förra årets galakväll då hon var hemma och tog hand om Gabriel, som precis hade kommit till världen. Det ska bli spännande att se vad prinsparet kommer att bära ikväll. År 2015 gjorde Sofia entré i en snygg röd klänning och beiga klackar. Håret var utsläppt i mjuka lockar och under kvällen utbytte hon och maken kärleksfulla blickar.

Läs mer: Ikväll är det dags! Victoria på fredagsmys med kunglig guldkant

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia på Sverigemiddag för tre år sedan.
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia på Sverigemiddag för tre år sedan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men efter i kväll kommer vi inte att få se varken Carl Philip eller Sofia på ett tag. Tar man en titt i deras kungliga kalender verkar paret inte ha någonting inplanerat på hela tio dagar, inte förrän tisdagen den 25 september då de ska närvara vid riksmötets öppnande.

Den 25 september ska Carl Philip och Sofia närvara vid riksmötets öppnande.
Den 25 september ska Carl Philip och Sofia närvara vid riksmötets öppnande.

Kan det vara så att de ska åka tillbaka till Sydafrika igen? Eller kanske hälsa på prinsessan Madeleine och hennes familj i Miami?

Annons

Svensk Damtidning har svaret. Hovets informationschef Margareta Thorgren berättar vad prinsparet har för kommande planer:

– Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har andra uppdrag som inte alltid är officiella. Det är fullt naturligt att man inte ser alla deras inplanerade åtaganden. De har mycket arbete vid sidan av som inte står med i hovets kalender, förklara hon.

Läs mer: Carl-Philips och Sofias hund rymde – kördes hem i polisbil

Foto: Stella Pictures/Pelle T Nilsson/Robert Eklund

Annons