Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Därför jobbar drottningen så mycket - allt om hennes späckade schema

21 okt, 2016, 12:38
AvJohanna Lejon
Ingen rast och ingen ro för drottning Silvia. Nu arbetar hon mer än någonsin.
Annons
Queen Silvia of Sweden visits the exhibition Un Suedois A Paris

Få 72-åringar håller ett lika högt tempo som drottning Silvia. Det var länge sedan hon passerade pensionsåldern men trots det är hennes kalender full av kungliga uppdrag. Och hon reser både in- och utrikes.

Häromveckan var kungaparet till exempel på statsbesök i Tyskland och där ville förstås alla ha en liten bit av Silvia. Därefter blev kungen ordinerad vila på grund av ett diskbråck vilket gör att hans hustru nu får representera ännu mer än vanligt. Sagt och gjort. Under tisdagen invigde drottningen en utställning i Paris och på lördag går flyget till Kuwait.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Ja, någon rast och ro är det inte tal om i Silvias fall. En annan faktor som gör att hennes kungliga arbete knappast kommer att minska är att alla prinsessor är mammalediga. Och plikttrogen som hon är så fyller mamma Silvia upp i deras ställe. Men trots den tuffa arbetsbelastningen så verkar drottningen faktiskt lyckligare än någonsin! För när det väl blir en lucka i kalender passar hon på att umgås med sina barn och barnbarn och att de växer och mår bra är förstås det allra viktigaste.

– Barnbarn är livets efterrätt!, brukar drottningen säga och vi kan inte annat än att hålla med henne!

Av: Ellen myrgård Lindén.

Foto: Stella Pictures, Ibl.

Annons